Brandstichting in intercity-trein

De politie heeft de afgelopen nacht twee mannen aangehouden voor brandstichting in de intercity van Zwolle naar Amersfoort.

De bovenverdieping van een treinstel is uitgebrand. De schade bedraagt ongeveer 1 miljoen euro. Er vielen geen gewonden. De politie vermoedt dat er kranten in brand zijn gestoken. De passagiers konden in Harderwijk veilig uitstappen. Treinpersoneel probeerde het vuur nog te blussen, maar uiteindelijk moest de brandweer er aan te pas komen. De twee mannen die zijn aangehouden, zouden gisteravond al voor overlast hebben gezorgd op station Nunspeet.

Bron: RTV Oost.nlArtikel delen:
Reacties 2
  1. Lijkt mij dan eerder om een stoptrein dan om een intercity te gaan.
    Ten eerste zijn de stoptreinen op dat traject dubbeldecks en de intercity’s niet.
    Daarnaast stopt de intercity niet op station Nunspeet.


    Maak melding

  2. Nu hoop ik dat justitie deze lui eindelijk eens materieel gaat aanpakken en deze lieden tot op de laatste draad financieel gaat uitkleden… Met andere woorden die 1 miljoen euro schade aan de Nederlandse samenleving aangedaan -AAN ONS DUS de zich gedragende burger,wij betalen de rekening- , zal hun hun hele leven worden nagedragen en tot de laatste snik zullen ze maandelijks een groot deel van hun inkomen (voor een uitkering zouden ze uberhaupt niet meer in aanmerking moeten komen!) moeten inleveren, dit zouden de consequencies moeten zijn. Maar we weten maar al te goed hoe boterzacht justitie dergelijke gevallen behandelt … >:(


    Maak melding

Reageer