Dames TV Triade Zwolle als 14e geeindigd

Zwolle – De dames van triatlonvereniging Triade zijn tijdens de UT Triatlon in Enschede als 14e geëindigd. Daarmee lieten ze één ander team achter zich in de eerste wedstrijd van de nationale 1eDivisie competitie.

De dames van het 1eDivisie team werden op een regenachtige Pinksterdag al vroeg in de ochtend verwacht aan de start van de individuele triatlon op de Campus van de UT in Enschede. Om ongeveer 10.30 uur doken Esmeralda Spek, Francis van der Schoot, Olga Appelo en Saskia Berris heel graag het buitenzwembad in. De temperatuur van het zwembadwater lag namelijk stukken hoger dan de regenbui waarin zij vanaf 10.00 uur in hun trisuits op een zompig grasveld hadden staan klappertanden. Het was de bedoeling ieder individueel een afstand af te leggen van 175 m zwemmen, 7,5 km fietsen en 2200 m lopen. Bij deze ochtendserie eindigde het damesteam op de laatste plaats, hetgeen hen zelf behoorlijk tegenviel. Gelukkig was er later op de dag nog een kans dat goed te maken.

In de middagserie vond namelijk de teamwedstrijd plaats, waarbij gezamenlijk een afstand van 475 m zwemmen, 18,5 km fietsen en 5000m lopen moest worden volbracht en in ieder geval drie teamleden tegelijk moesten finishen. Het lukte de dames om tot het einde toe met zijn vieren bij elkaar te blijven, twee teams te passeren en daarmee hun positie te verbeteren naar een vooralsnog acceptabele veertiende plaats.

In de 1e Divisie competitie zullen nog vier wedstrijden gehouden worden. Deze vinden plaats in Almere, Stiens, Holten en Amsterdam. De meeste wedstrijden gaan over relatief korte afstanden. De dames denken echter vooral op de langere afstanden goed te kunnen presteren. Het streven van het damesteam, waarvoor dit seizoen ook nog Arlana van Ommen en Patricia Seinen in actie zullen komen, is daarom een plek in de 1eDivisie te handhaven. Dit wordt ieder jaar moeilijker gezien het niveau dat steeds hoger wordt en de gemiddelde leeftijd van de deelnemende teams steeds lager.

Het team van TV Triade ziet graag dat ook zij wat aanwas krijgen van jongere vrouwen. Zij zijn bereid en zeker ook voldoende capabel eenieder die denkt al redelijk te kunnen zwemmen, fietsen en lopen te begeleiden naar het niveau van meer dan gemiddelde deelname aan de 1e Divisie. Om ook volgend seizoen in de 1e Divisie te mogen uitkomen, zullen de dames in de komende vier wedstrijden nog minimaal één plek moeten stijgen. Het damesteam van Triade dat uitkomt in de 1eDivisie wordt gesponsord door KokkieBikes en LopersCompany Zwolle.

Artikel delen: