Westerbeek, Van der Vlist en Lopes naar Be Quick

Zwolle – Be Quick ’28 heeft zich versterkt met drie nieuwe spelers. Het gaat om Kevin Westerbeek, Jeffrey van der Vlist en Pedro Lopes. 

Kevin Westerbeek (Staphorst) is binnen Be Quick de meest bekende speler van dit trio. Hij speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van de club en maakte vorig seizoen nog deel uit van de selectie. Jeffrey van de Vlist komt over van KHC. Ook van der Vlist is niet helemaal onbekend binnen Be Quick. Hij speelde al eens een seizoen in A1. Pedro Lopes tenslotte komt over van SV Lelystad. Pim Hermans (Dieze West) gaf al in een veel eerder stadium te kennen dat hij bij Be Quick zou gaan spelen. Bij Be Quick zullen deze zomer de nodige spelers vertrekken. De club is druk doende om de opengevallen plekken in te vullen.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. @ kale kip

  De jeugd die gehaald wordt, de jeugd die bij deze prachtige club wil spelen, waar alle trainers oud Bq ers zijn.
  Waar 3 hele grote toernooien georganiseerd worden.
  Beetje een trieste reactie dit, ondanks alles veel succes met je clubje in Apeldoorn vanavond.


  ⚠️ Meld

 2. Beetje een trieste reactie dit,

  Kijk dat ben ik nou helemaal met je eens. Fijn dat je dat zelf ook constateert. Haha


  ⚠️ Meld

 3. @toeschouwer, je gelooft toch zelf niet dat ze helemaal gratis en voor niets komen voetballen en contributie gaan betalen?


  ⚠️ Meld

 4. De praktijk volgens toeschouwer.

  Jeugdspeler: Ik wil heel graag bij Be Quick 28 voetballen want het is een prachtige club.
  BQ28: Wij zijn zeer vereerd dat zo’n goede voetballer als jij bij onze prachtige club wil komen spelen. Heb je het overschrijvingsformulier al ingevuld en opgestuurd…? En zo wordt de overschrijving geregeld.

  De praktijk is dat (ouders van) talentvolle jeugdspelers in Zwolle e/o actief aangesproken worden door leden van de prachtige club en hen de vraag wordt gesteld of ze niet de overstap willen maken naar de prachtige club BQ28.

  Hier is de club die juist het eerste contact legt.  ⚠️ Meld

 5. Lijkt wel 3 halen 2 betalen. Als ik bv. v.d.Vlist regelmatig aan het begin van een seizoen weer bij een andere vereniging zie binnenstappen zal het niet altijd om clubliefde gaan. Ik neem de spelers niets kwalijk maar wel degene die altijd pretenderen dat zoiets (ronselen) bij hun club uit den boze is en altijd maar naar een ander kijken.


  ⚠️ Meld

 6. Als dan zoveel goede jeugd hebt en dan de gaten van buitenaf gaat vullen dan ben je goed bezig, en berry dit gaat al jaren zo ze ronselen raak bij de jeugd van andere clubsgeen wonder dat er zoveel weglopen


  ⚠️ Meld

 7. @ dictee…

  De jeugd wil gewoon bij een mooie vereniging spelen, en waar alles draait om het 1e…. Er komen er genoeg over van de jeugd maar of die het niveau aankunnen is de vraag?


  ⚠️ Meld

 8. @ toeschouwer helemaal mee eens, snap niet waarom die mensen uit Berkum zo op ons afgeven, toch beetje jaloezie denk ik.  ⚠️ Meld

 9. @ dictee

  Wat ben jij een zielig mannetje, die mooie hal die bij jullie staat heeft de gemeente neergezet. En de mini arena was voor gehandicapten toch ?


  ⚠️ Meld

 10. De jeugdspelers komen zelf aanlopen bij Be Quick. Daar hoeft de club niets voor te doen. Nu komen er ook weer jeugdspelers van diverse clubs. Waar zou dat toch door komen? Omdat ze het zo leuk vinden bij hun eigen club of omdat het niveau daar zo hoog is? Tijd voor de clubs om zelf aan het werk te gaan en niet lopen te klagen.
  Ik kan niet ontkennen dat er een jaar of 6 geleden een aantal spelers benaderd zijn om in de 2e divisie te gaan spelen bij de A1. Naderhand is dat niet weer gebeurd. Bij be quick is men zuinig op eigen kweek. Een be quicker krijgt de voorkeur boven een speler van buitenaf ( van hetzelfde niveau). Toch komen er spelers naar Bq. Vaak voor het niveau.
  Jammer genoeg kiezen er ook speler, door be quick opgeleid, voor een nog hoger niveau (berkum,Staphorst,dieze west, Swift)nadat ze 1 of meerdere jaren in het 1e hebben gespeeld. Dat is natuurlijk erg jammer. Daar loopt de club ook niet over te mekkeren.Vandaar dat be quick soms op zoek moet naar spelers die de huidige selectie iets sterker en breder maken. Ook omdat je het met louter jonge jongens erg moeilijk hebt. Deze nieuwe jongens betalen i.t.t. tot clubs als DW, Wvf en Berkum gewoon contributie.
  Ik heb het idee dat sommige mensen een excuus zoeken voorhet beleid van hun eigen club. En dat goed proberen te praten op deze wijze.
  Of er bestaat na al die jaren nog steeds een minderwaardigheidscomplex. En dat snap ik natuurlijk ook wel weer. Een beetje jaloezie over het feit dat be quick onverstoord doorgaat hoort daar natuurlijk ook bij.


  ⚠️ Meld

 11. Ik snap die sneren over en weer niet. Berkum zou blijkbaar geen goede jeugd hebben, maar er spelen er toch genoeg in het 1e.
  Youp Kok, Thom Kooke, Bram Pool, Chris en Marc v/d Meulen en tot voor kort Matthijs Bouwhuis. Volgend jaar komt Dennis Horstman (waar speelde die recentelijk ook alweer?) weer terug, net als Ricardo Kuijer en Jeroen van Brummen.
  Wat ik me afvraag is waarom de jeugd bij BQ zo hoog speelt, maar vervolgens het 1e het niet waar kan maken.
  Bij Berkum is domweg de ruimte niet om meer jeugd aan te trekken.

  Bovenstaande is hoe Berkum volgens mij denkt de club te runnen, Anton geeft een goed beeld over hoe BQ dit doet.
  Laten we elkaar daarin respecteren en, waar mogelijk, van elkaar leren. Dan zien we wel wat de toekomst zal brengen.


  ⚠️ Meld

 12. heb ook een hekel aan dat afgeven op elkaar. rivaliteit mag er zijn. zeker rondom wedstrijden tegen elkaar. maar voor de rest is het wat overtrokken allemaal. BQ haalt onder meer een eigen jongen terug en met alleen jeugd red je het niet. hoop dat ze het dit jaar alsnog redden want dit jaar was het ook allemaal licht en jong. en Berkum veel succes vanavond! Hopelijk over 2 jaar weer een derby in de hoofdklasse!


  ⚠️ Meld

 13. Wat een jankerts allemaal hier. Zelf geen verstand van voetbal en alleen maar klagen.

  Kijk zelf eerst naar feiten en dan pas onzin praten. Bequick is de club die eigen jongens tenminste wat gunt. Wat stond gisteren aan eigen jeugd bij berkum op het veld van alleen gebroeders van der meulen??

  Volgend jaar weer paar versterkingen en hopelijk kunnen ze Karwan Mehrabi terughalen een echte vechter achterop.


  ⚠️ Meld

 14. Wat betekent dat voor het vervolg van de na competitie

  * Haalt Be Quick de volgende ronde dan wordt er op
  Zaterdag 28 en Dinsdag 31 mei weer gespeeld.
  Eventueel volgt dan nog de

  Finale op zaterdag 4 juni.
  # Vios Vaassen, Hulzense Boys, Den Ham, Lunteren, Sparta Enschede en IJVV zijn de andere potentiële tegenstanders in deze nacompetitie.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.