Brandweer Zwolle zet groots in bij oefening

Zwolle – Dinsdagavond 17 mei werd er omstreeks 19.00 het startsein gegeven van een grote oefening van Brandweer IJsselland waaraan de korpsen Zwolle, Heino, Lemerlerveld, Hardenberg en Deventer meededen. De oefening werd gehouden op het terrein van een carrosseriebedrijf waar tevens een grote ruimte was voor de voertuigen.

160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_111.jpg

In het scenario ging het bij het lossen van een oplegger, geladen met IBC’s (grote vaten) goed mis. Een IBC geladen met zoutzuur viel tijdens het lossen van de heftruck en raakte lek, een slachtoffer kwam onder het vat terecht en raakte net als de chauffeur van de heftruck ernstig gewond, het letsel bestond uit wonden waarbij de huid rood was en er zichtbare open wonden waren ontstaan door de reactie van het zoutzuur. Een derde slachtoffer slaagte er niet in om zijn collega’s te redden, hij had net als de andere slachtoffers last van hoesten en klaagde over de luchtwegen. Nadat de eerste twee voertuigen ter plaatse waren gekomen werd al snel opgeschaald naar een OGS-groot (Ongeval Gevaarlijke Stof) en kwamen er meer voertuigen naar de plek des onheils, ook RAV IJsselland kwam met een aantal auto’s naar de oefening.  

160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_100.jpg

160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_104.jpg

160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_110.jpg

160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_109.jpg 

 Meer bij lees verder….

160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_101.jpg
 
De slachtoffers moesten uit hun benarde positie worden bevrijd en zij zijn door brandweermensen in chemie-pakken ontkleed om vervolgens door een team in een ontsmettingscontainer te worden afgespoeld, voor de rol van slachtoffers werden lotussen ingezet, na het ontsmetten gingen zij met de ambulance mee. Nadat de slachtoffers allemaal geholpen waren moest de vloeistof in de nog altijd lekkende IBC worden overgepompt in een ander vat, hier ging het opnieuw mis en verloor een brandweerman het bewustzijn en werd de noodprocedure opgestart en moesten zijn collega’s zorgen dat ook hij werd weggehaald. Toen dit geslaagd was, was de oefening ten einde en kon worden begonnen met het inpakken, hierna kon de evaluatie onder het genot van een warme snack en wat te drinken worden gehouden.
 
160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_102.jpg
160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_103.jpg
160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_105.jpg
160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_107.jpg
160517_groot_ogs_brandweer_ijsselland_108.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Brandweer Zwolle zet groots in bij oefening”

  1. zeer benieuwd naar mijn lotus vereniging collega’s prestatie. Het is niet niks om zulke letsels uit te beelden

Reacties zijn gesloten.