JCI Zwolle klust voor De Toren

Zwolle – Dit jaar heeft JCI Zwolle het goede doel ‘De Toren’ gekozen om zich sterk voor te maken. Naast heti nzamelen van geld voor dit doel, probeert JCI Zwolle ook impact te generen door de handen uit de mouwen te steken. 

jci_klust_voor_de_toren_1.jpg
foto’s: Leden JCI Zwolle 

Afgelopen zaterdag 14 mei hebben 9 leden van JCI letterlijk de handen uit de mouwen gestoken voor De Toren’. Aan het voormalige terrein van WEZO aan de Herfterlaan is hard geklust. Op deze locatie al vanaf eind juni ‘De Toren’ zich vestigen. Eind juni hoopt De Toren haar deuren te openen. 

jci_klust_voor_de_toren_2.jpg
 
De Toren biedt een ontwikkel- en leerplek aan jonge kinderen met een instroomleeftijd van 3 tot 9 jaar met een diagnose binnen het autistisch spectrum. Deze kinderen hebben geen onderwijsplek (regulier of speciaal) of dreigen hier uit te vallen. Dit als gevolg van hun op de voorgrond staande autistische stoornis die hen belemmert te leren en zich te ontwikkelen. De Toren wil door intensief individueel maatwerk het beste uit deze kinderen halen met als uiteindelijk doel ze terug te laten keren in het (regulier) onderwijs.

JCI Zwolle heeft hard gewerkt om de speelplaats voor de kinderen vorm te geven. Er is gegraven, gespit, bomen en struiken zijn weggehaald. Allemaal met het doel dat de kinderen straks veilig buiten kunnen spelen en leren in een mooie groene omgeving.

Een van de toekomstige kinderen van De Toren, kwam ook even langs om te kijken naar de hard werkende JCI’ers. Aldus zijn vader en medeoprichter van De Toren, Mark Huitink: “Het geeft energie als mensen met je meedenken en meedoen, JCI Zwolle, super dank namens ons, maar nog meer namens alle ‘puzzel kinderen’ die een echte kans verdienen om te kunnen worden wie ze zijn”.

Komend jaar zal JCI Zwolle zich blijven inzetten voor De Toren. Eind van de zomer volgt er nog een golfdag, een tweede klusdag is al in de planning en er worden plannen gesmeed voor een ‘omgekeerde veiling’ omdat er nog veel spullen nodig zijn. 

JCI Zwolle (Junior Chamber International) zet zich in voor lokale goede doelen in Zwolle. Door inzet van expertise, ondernemerschap en enthousiasme van haar leden probeert JCI het verschil te maken oor mensen die daar soms wat hulp bij kunnen gebruiken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)