Sly & Robbie meet Nils Petter Molvaer

Zwolle – Poppodium Hedon kondigt met enige trots aan dat het uit Jamaica afkomstige, Grammy Award winnende, duo Sly & Robbie donderdag 3 november naar Zwolle toe komt! De heren komen niet alleen, niemand minder dan jazz pionier en trompet legende Nils Petter Molvaer uit Noorwegen reist mee. Het optreden van de heren is de enige in Nederland tijdens deze Europese tour en de voorverkoop is inmiddels gestart. 

slyrobbiepress.jpg

Begin jaren ’70 vormen drummer Sly Dunbar en bassist Robbie Shakespeare een onafscheidelijk muzikaal team. In de jaren die volgen spelen Sly & Robbie op ruim 200.000 producties mee! Ze scoren internationale hits als duo maar ook als producers voor major acts als Simply Red, Shaggy, Mick Jagger, Sting, The Rolling Stones en Bob Dylan! De invloed van Sly & Robbie op reggae, dancehall en muziek in zijn algemeenheid is bizar. Toch komen zij op één plek het beste uit de verf, en dat is live op het podium.

Nils Petter Molvaer alias NPM is een Noorse jazz componist die wordt gezien als een pionier op het gebied van ‘future Jazz’ waarbij jazz wordt gemixt met elektronische muziek. De trompettist, wiens grote inspiratiebron Miles Davis was, bracht in 1997 zijn eerste solo album uit genaamd Khmer waarmee hij zijn internationaal furore maakte als jazz muzikant en componist. Sindsdien bracht de Noor 15 albums uit en toerde hij de hele wereld rond.

Het optreden op donderdag 3 november in poppodium Hedon is het enige optreden in Nederland tijdens deze Europese tour. De voorverkoop is per direct gestart via de website van Hedon. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij Plato in Zwolle.

Artikel delen: