Rob Orlemans & Half Past Midnight

Zwolle – Na het spetterende optreden van Rob Orlemans & Half Past Midnight op het KWF festival, destijds ook in de Bierton, nu terug met een volledige show. !!
Het power trio is met grote regelmaat te vinden op diverse nationale en internationale podia o.a.in de Usa waar ook al twee albums zijn opgenomen.
De band krijgt niet alleen keer op keer lovende kritieken van zowel de Nederlandse als buitenlandse media maar laat ook het publiek laaiend enthousiast achter.

rob_orlemans_foto.jpg 

Rob Orlemans is zonder meer het "gezicht" van de band. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij een van de beste blues-rock gitaristen genoemd. Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening. De line up van de band bestaat uit Piet Tromp op Bas, Ernst van Ee op Drums (Highway Chile,Vengeance,Lana Lane) en Rob Orlemans op gitaar en zang.

Met deze stevige ritmesectie creëert Orlemans een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en garant staat voor een spetterende performance.
Het laatst verschenen album "Highway Of Love" bevat aanstekelijke goed doordachte songs met veel rock en blues invloeden
en krijgt internationaal fantastische recencies en is inmiddels buiten Europa ook in USA en Japan uitgebracht
Momenteel werkt Rob Orlemans ook samen met Michael Katon (Knock Out Boogie Tour)en was oa ook te zien op de mainstage van Ribs en Blues. Nieuw Album: Katon & Orlemans "LIVE K.O."

Bluesband St. Louis Slim is opgericht in 2007. In de periode 2009 – 2012 is veel opgetreden en verwierf de band snel naamsbekendheid in het Nederlandse blues circuit. In mei 2012 werd een live CD opgenomen die overal positieve reacties kreeg. De band is weer druk met optredens door heel Nederland en is een graag geziene gast op de blues tours en festivals. St. Louis Slim speelt bekende en minder bekende songs van de giganten uit de (Chicago) blues. Denk hierbij aan op eigen wijze geïnterpreteerde songs van o.a. Muddy Waters, BB King en v.w.b. female vocals Koko Taylor, Etta James en Big Mama Thornton.Meer dan in de vorige samenstelling worden er ook uitstapjes gemaakt naar aanverwante stijlen en staat er ook eigen werk op het repertoire. Medio begin 2015 zal er weer een CD of DVD opgenomen worden. Dit zal een studioalbum worden en zal naast een enkele cover grotendeels eigen werk bevatten.

Is gewoon een lekkere vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Popa Chubby, Harry Muskee, e.v.a. en daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Vaak in spannende, eigen uitvoeringen. Ik vond het een heerlijk optreden en een veel gevraagde Band op vele festivals inmiddels. Gewone mensen met passie voor heerlijke muziek en vermaak en zo hoort het ook in de Nederlandse Blues scene."
De nummerkeuze gaat ook steeds meer bepaald worden door jazzy- en funky invloeden, maar ook de verrassende rocknummers worden niet geschuwd. En inmiddels is het eerste eigen nummer ook een feit.

Gloednieuwe 5 mans formatie uit Zwolle.
Na slechts enkele repetities in de huidige samenstelling stonden ze al op het podium in Eureka, en stromen de optredens binnen..
Muziek van Black Sheep Wolfgang wordt gekemerkt door beukende drums, pompende bas, met 2 gitaristen zijn wisselende combi’s van blues, funk, rock te horen. De energieke, wegzwevende zang complenteert de band waardoor er een sound ontstaat wat doet denken aan live jam op het podium..
De band is bezig op dit moment met single, videoclip, welke zal worden uitgebracht eind juni 2016.

Artikel delen: