Gerrit Piek nieuwe wethouder in Zwolle

De Partij van de arbeidfractie heeft besloten Gerrit Piek als wethouders-kandidaat bij de raad voor te dragen. Piek moet de oud-wethouder Emmy Witbraad opvolgen. Gerrit Piek (55), sinds 1998 wethouder in Assen, is een ervaren bestuurder. Hij oefent het wethouderschap met veel plezier uit, is erg betrokken bij de stad Assen en de Assenaren en krijgt brede waardering voor de manier waarop hij zijn rol als lokaal bestuurder vervult.


Gerrit Piek

Zijn huidige portefeuille in Assen bevat de beleidsvelden onderwijs en jeugdbeleid, sociale zaken, verkeer en vervoer, minderhedenbeleid, sport en anti-discriminatie. Gerrit Piek doet zijn huidige werk in Assen met erg veel plezier. Toch stelt hij zich beschikbaar als kandidaat wethouder in Zwolle. Gerrit zegt hierover: “Vanaf het begin van deze bestuursperiode wist ik dat dit mijn laatste periode als wethouder in Assen zou zijn. Na drie termijnen ben je aan verandering toe en ik denk dat dit ook voor de gemeente Assen geldt. Het verzoek uit Zwolle kwam twee jaar voor afloop van de derde termijn. Dat is vroeg, maar de mogelijkheid om in een andere stad, in een andere omgeving wethouder te worden is een uitdaging. Dat het om Zwolle gaat, maakte de beslissing voor mijn partner en mij gemakkelijker. We hebben een goed gevoel bij deze stad.

Over de voordracht tot benoeming van Gerrit Piek zal in de gemeenteraadsvergadering op 17 december worden besloten. Na zijn benoeming zal Gerrit Piek de portefeuilles ruimtelijke ordening, financiën en cultuur voor zijn rekening nemen.

De fractie heeft zich laten adviseren door een wervings- en selectiecommissie. De opdracht aan de commissie was op zoek te gaan naar een bekwame bestuurder voor de stad met kwaliteit èn ervaring. Deze commissie onder leiding van Gaston Sporre en verder bestaand uit Margriet Brink, afdelingsvoorzitter Hans Nooter en Theo Peeters heeft naar het unanieme oordeel van de fractie uitstekend werk verricht.

Hedenmiddag om 15.30 uur geeft de fractievoorzitter van de PvdA Zwolle, Johan Weber, een persconferentie in het stadhuis, Thorbeckezaal, om de fractiekeuze voor Gerrit Piek toe te lichten en de pers de gelegenheid te bieden kennis te maken met Gerrit Piek.

Persoonlijke website: http://www.ff-pieken.nl/

Beknopt C.V. Gerrit Piek

G.J. Piek

Geboren op 23 oktober 1952 in Bredevoort (gem. Aalten)

 

 

gehuwd, 3 dochters

 

Opleiding

Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen

 

Werk

regionaal economisch onderzoeker bij de Federatie Noordelijke Economische Instituten

 

 

vanaf 1986 werkzaam geweest bij de provincie Drenthe als regionaal economisch onderzoeker, medewerker arbeidsmarkt, senior beleidsmedewerker regionaal economische ontwikkeling.

In die functie secretaris van de Sociaal Economische Commissie Drenthe.

 

Politiek bestuur

Vanaf 1998 wethouder in Assen, sinds 2002 tevens eerste loco-burgemeester

 

PvdA

lid sinds 1972, in 1991 lid geworden van het afdelingsbestuur in Assen en daarin plv. voorzitter en secretaris tot 1995.

 

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Gefeliciteerd PvdA; lijkt goed! Zal hier de meningen eens peilen in Drenthe. Gerrit: Welkom in Zwolleywood!!! Als je alleen dat gerace en bijbehorende comedy maar als jaarlijks hoogtepunt kunt ervaren, tja dan moet je eens in Zwolle komen. De meesten die hier zijn geboren, maar ook die hier zijn komen wonen…..willen hier nooit meer weg 😉


    Maak melding

  2. Positieve geluiden hier, uit welingelichte bronnen, over die nieuwe wethouder. Over Witbraad (hier gemeentesecretaris geweest) alerminst trouwens.


    Maak melding

Reageer