Zwolle in top drie economische regio’s

Zwolle – In het landelijk overzicht van economische toplocaties is Regio Zwolle dit jaar gestegen naar de derde plek. Het onderzoek, uitgevoerd door Bureau Louter en Elsevier, brengt jaarlijks de economische prestaties van gemeenten en regio’s in beeld. Met deze top drie notering stijgt de regio twee plekken ten opzichte van vorig jaar.

wehkamp_naamsvermelding_paul_raats.png
Foto: Paul Raats

De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer, tevens voorzitter van Regio Zwolle, is trots op de goede scores van de Overijsselse hoofdstad en de omliggende gemeenten: "We gaan het bijna gewoon vinden, maar juist op dit soort momenten zie je hoe goed we het doen. We hebben gezamenlijk een hele bijzondere dynamiek. Die kracht van onze regio hebben we tijdens Koningsdag, met name tijdens de parade, aanschouwelijk gemaakt. De ingebruikname van het distributiecentrum van wehkamp.nl, de oprichting van havenbedrijf Port of Zwolle, het zijn illustrerende voorbeelden van de ontwikkeling van de regio. Samenwerken betekent elkaar groei gunnen, en dat brengen we in Regio Zwolle al jaren dagelijks in de praktijk. We bieden elkaar de ruimte om onze talenten optimaal te ontwikkelen.
Het jaarlijks onderzoek van Bureau Louter en Elsevier bevat een grondige analyse van de economische ontwikkelingen. De centrale vraag van het onderzoek luidt: ‘Hoe staan in Nederland de lokale en regionale economieën ervoor?’ Door prestaties van gemeenten en regio’s af te zetten tegen het aantal inwoners, wordt inzichtelijk hoe gemeenten en regio’s ten opzichte van elkaar presteren.

De bekendmaking van de ranglijst valt samen met de Regio Zwolle Maand. In juni vinden vier grote evenementen plaats waarbij de regio zich aan ondernemers en bestuurders uit binnen- en buitenland presenteert als economische topregio. Het thema van de Regio Zwolle Maand is ‘Kroon op samenwerking’, waarmee een vervolg wordt gegeven aan het bezoek van de Koninklijke familie aan Zwolle en de presentatie van de regio tijdens Koningsdag. Meer informatie over de evenementen in juni zijn te vinden in de agenda op de website van Regio Zwolle, www.regiozwolle.info.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Ik was altijd al een trotse Zwollenaar, maar het is natuurlijk mooi om te zien dat Zwolle het op vele fronten zo goed doet; sportief, economisch, sociaal en cultureel.

  Het is mooi om te zien dat er veel (moois) gebouwd wordt en dat ook steeds meer mensen uit andere delen van het land kunnen zien hoe mooi Zwolle is en dat er veel activiteiten zijn. Ik denk zeker dat het een sterk punt is dat mensen elkaar het nodige gunnen en ik hoop dat Zwolle deze positieve ontwikkeling kan vasthouden.

  Met de bezoeken in Zwolle komt dat zeker wel goed nu Primark, Zara, Hornbach, KFC, Burgerking en hoogstwaarschijnlijk Hudson’s Bay zich op niet al te lange termijn ook zullen vestigen in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. tsja….. als mensen naar Zwolle gaan, omdat er een KFC is…..word ik wel een beetje verdrietig !

  Ik denk echt dat het toegenomen bezoek (ook voor Koningsdag!) aan Zwolle grotendeels verklaard wordt door de door Webloggers afgefakkelde fundatie . Ik ken zo al 4 stellen die naar Zwolle zijn gegaan, om een expositie te bezoeken, en daarna aangenaam verrast de binnenstad binnenliepen…..


  ⚠️ Meld

 3. Ken iemand die mu npg af en toe naar KFC – Apeldoorn gaat. Allemaal ongesubsidieerd. Ja hij blojkt dan ool wl eems de stad in te gaan. OK niet naar t Loo.


  ⚠️ Meld

 4. Ben geen fan van Ikea. Omdat ik niet bepaald handig ben. Maar geweldig dat Ikea de economie in onze mooie stad is komen versterken. Volgens mij slaat het aan ook. Het onbeperkt eten en drinken in het verplaatste en zeer behoorlijk uitgebreide Van de Valk is ook aan te bevelen. Terwijl ik daarvoor nog dacht aan een bakkie appelmoes met kers. Prima ook, als mensen Zwolle puur voor zoiets bezoeken. Om daarna met een tevreden gevoel aan mond-op-mond-reclame te doen.


  ⚠️ Meld

 5. Qua Evenementen is er ook veel meer te doen dan vrogger. Vaak houden ze de bezoekers in onze geweldige stad.

  Bijvoorbeeld vandaag:

  Wanneer: 19-05-2016
  Titel Maarten van Rossem
  Waar: Gastlocatie – Zwolle
  Categorie: Debat

  Evenement beschrijving:
  Maarten van Rossem
  en zijn kijk op de Amerikaanse verkiezingen
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 6. In afwachting dan:

  De vergrote rechtbank
  Rijkswaterstaat Oost-Nederland, district Noord, met een locatie Zwolle
  Breed en nogal service gericht gemeentelijk apparaat
  Het Provinciehuis
  Het NS-knooppunt station Zwolle
  GBLT dat veel extra medewerkers naar Zwolle heeft gehaald
  Het nieuwe waterschapskantoor dat veel extra medewerkers naar Zwolle heeft getrokken
  Het daaraan maar ook aan veel meer waterschappen verbonden laboratorium die zelfs behoorlijke uitbreiding krijgt
  Het asielzoekerscentrum, dat ook erg veel mensen (ook economisch gezien) bezichhoudt
  Dimence waarvan ook veel meer medewerkers in mooi-Zwolle werken
  Het florerende Isala

  etc etc….Economische voorzieningen voor iedereen. Jong/oud, arm/ rijk, dik/dun, vrolijk/chagrijnig, gezond en ongezond.

  Zwolle = Place to be.


  ⚠️ Meld

 7. 🙂 Nee, maar wel links… wat mij betreft “aansprekend links”. Daar zou ik eerder te vinden zijn dan in “De Fundatie”. Zo heb ik ook de jaren ’70/’80 tentoonstelling in”het gemeentelijk” genoteerd. Maar super dat “De Fundatie” het zo goed doet. Ook goed voor Ralph Keuning. Zoals ik al omschreef…Zwolle, voor elk wat wils.

  Voor de hoeden, paarse, groene en oranje-broeken. Maar ook voor de trainingsbroeken, petjes en spijkerbroeken. Gun een ander ook zijn of haar pleziertje. Alleen met elkaar worden we ook economisch sterker. Heb echt het idee dat er weinig mensen buitenspel staan in onze mooie stad.


  ⚠️ Meld

 8. Wat waren er overigens enorm veel meer evenementen in mooi Zwolle te noemen!
  Wilde een actuele, aansprekende en niet voor de hand liggende noemen.
  Nadeel is wel dan een superklein groepje mede-Zwollenaren veel van die evenementen kunnen verzieken. Dat is echter ook democratie.


  ⚠️ Meld

 9. Toch een vreemd hokje

  onderklasse

  ; vertel Marco_z?
  Enfin?
  “Ik word verdrietig van mensen die naar Zwolle komen om een KFC?”

  Zie opeens een pijprokende oranje broek met Van Bommel-schoenen en hoed voor me, in een vette bak met uber-vette bijtelling…naast een chagerijnige dame die opgemaakt is als een schilderij met Beatrix-haar. De broek wordt alle kanten opgetrokken door een tekkel die niet wil luisteren en daarom maar overal mag skijten. Hij past op zich al in een speciaal voor hem geprepareerd hokje. Prima hoor, als ie zich er maar in thuis voelt.


  ⚠️ Meld

 10. Dick, nogmaals, je hebt gelijk, geniet ervan!
  hoe die tekkel mijn broek optrekt snap ik zelf ook niet, maar het gebeurt!


  ⚠️ Meld

 11. Trots op Zwolle met Primark, Zara, KFC, Burgerking?
  Ik vraag mij af hoe arbeidsvriendelijk, milieuvriendelijk en vooral ook diervriendelijk deze bedrijven zijn. Voor mij niet echt iets om trots op te zijn dat je dit naar je stad haalt, werkt 1e klas wegwerpmaatschappij, (kinder)arbeid, arbeid onder slechte omstandigheden en heel veel dierenleed in de hand.
  Ik ben als Zwollenaar toch liever trots op andere Zwolse dingen.


  ⚠️ Meld

 12. Inderdaad Yvon. Maar ja, mensen kijken alleen naar geld en (wan)smaak. Dat is al jaren zo.

  De Zara timmert de afgelopen tijd wel meer aan de weg op gebied van maatschappij verantwoord ondernemen krijgt het label C (net als C&A en H&M). Echter Primark, KFC en Burgerking bungelen echt aan de onderkant wat MVO betreft.

  http://rankabrand.nl/


  ⚠️ Meld

 13. Grappig in aapotheek, op 20 mei 2016 13:01.

  mensen kijken alleen naar geld en (wan)smaak

  Mensen? Alle mensen?
  “Geld” lijkt voor Aapotheek zelf geen enkele rol te spelen?
  Smaak is nogal subjectief. Of is aa van de smaakpolitie?


  ⚠️ Meld

 14. @ Marco_z; je hebt gelijk, skerp!??

  Er had moeten staan:
  ⤽De broek⤝ wordt alle kanten opgetrokken door een tekkel die niet wil luisteren.
  ⤽De broek⤝ was bedoeld als bijnaam voor de beschreven persoon.
  Laten we maar lachen om het leven en niet alles té serieus nemen.

  Het is een cliché maar ⤽het duurt allemaal maar even⤝.
  Hebben wij ook nog het voorrecht dat we in goede welvaart en welzijn ⤽in de top 3 van de economische regio??s wonen⤝.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.