Coassistenten Isala organiseren benefietdiner

Zwolle – Al weer voor het achtste jaar op rij organiseren de coassistenten van Isala een benefietdiner. Dit jaar vindt het diner plaats op vrijdag 3 juni.

De coassistenten zelf, arts-assistenten en de specialisten van Isala en genodigden zijn uitgenodigd voor deze avond. Naast elkaar beter leren kennen, is het vooral de bedoeling om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Het goede doel dit jaar is ‘Een veilige start voor moeder en kind’ om nieuwe verloskamers voor het Holy Family Hospital in Berekum, Ghana te realiseren.

De gynaecologen van Isala hebben sinds 2015 een samenwerkingsverband met het Holy Family Hospital in Berekum. Twee maal per jaar gaan artsen daar naar toe om bijvoorbeeld les te geven en te assisteren bij operaties. De co’s van Isala krijgen de mogelijkheid om daar één van hun coschappen te lopen. De verloskamers zijn nodig aan vervanging toe.

Ze zijn oud en krap en niet meer van deze tijd. Zo is er geen bewakingsapparatuur, maar daar is ook geen ruimte voor. Wie geen arts, co of arts-assistent is en dus geen kaarten kan kopen voor het benefietdiner, kan toch het goede doel steunen. Bijvoorbeeld door een mooi bedrag te doneren aan de stichting. Kijk voor meer informatie op www.benefietdinerzwolle.n  en op www.berekum.nl.

Artikel delen: