Politiekids vanaf september actief in Stadshagen

Zwolle – Kinderen helpen vanaf september 2016 de politie en wijkwerkers in Stadshagen om hun buurt leefbaar, veilig en gezellig te houden. Dat gebeurt middels het project Politiekids, dat na de Zwolse wijk Holtenbroek ook Stadshagen aandoet.

In Stadshagen wordt begonnen met wijkgedeelte Breecamp-Oost. Politie Zwolle, Gemeente Zwolle, Travers Welzijn en SportService Zwolle hebben de handen ineen geslagen en gaan wekelijks aan de slag met de kinderen. Onder meer weerbaarheid, conditie, samenwerken en de politie helpen, staan op het programma. Kortom, de kindervariant van het trainingsprogramma van de échte politie.

‘Door tijdig te investeren in de jeugd en hun omgeving, stimuleren we positief gedrag en goed contact. Uit de resultaten van Politiekids in Holtenbroek blijkt dat de kinderen door dit project positiever tegen regels en de politie aan kijken’, aldus Iwan van Zon, jeugdwerker Travers Welzijn. ‘Door samen aan de slag te gaan, staan de kinderen sterker’ aldus Alrik van den Berg en Michel Engel, de twee wijkagenten en het gezicht van Politiekids Stadshagen. Politiekids zoekt de samenwerking met de jeugd, ouders, buurtbewoners, aanwezige professionals en bestaande organisaties in de buurt. Samen met de politie, gemeente Zwolle, Travers Welzijn, SportService Zwolle, Stichting School of Selfdefence, Sociaal Wijk Team, Landstede en de Bewonerscommissie Breecamp-Oost creëren zij een sterk pedagogisch klimaat.

Kinderen in de leeftijd van 7-11jaar in Breecamp-Oost kunnen zich tot donderdag 26 mei aanmelden. Na het aanmelden volgt een selectie; er kunnen 24 kinderen deelnemen. In september 2016 volgt een beëdiging op het stadhuis en daarna gaan de Politiekids iedere woensdagmiddag aan de slag. Kinderen kunnen zich aanmelden via politiekidsstadshagen@gmail.com of via de Facebookpagina Politiekids Stadshagen. Politiekids Stadshagen zal na ieder traject van een half jaar een ander wijkgedeelte bezoeken in Stadshagen.Wie nieuwsgierig is naar Politiekids, kan op 29 juni van 14.00 tot 17.00 uur de Politiekids Introductiedag bij de grote parkeerplaats aan de Sportlaan bezoeken, georganiseerd door Politiekids Stadshagen in samenwerking met de Bewonerscommissie Breecamp-Oost. Er zijn verschillende demonstraties van politie-eenheden en clinics van Travers Welzijn, SportService Zwolle en Stichting School of Selfdefence.

Artikel delen: