‘Berkum-knop’ moet om tegen SVZW

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij hoofdklasser SVZW in Wierden de eerste wedstrijd in de nacompetitie en zal zich daar behoorlijk moeten herpakken na de mentale dreun van woensdag. Toen verspeelden de Zwollenaren in de beslissingswedstrijd tegen SDV Barneveld de titel in de 1e Klasse D en dat kwam hard aan bij de ploeg.

"Knop om en alsnog promoveren," hield Berkum-spits Johnsen Bacuna zijn team na die wedstrijd voor. "Het is lastig maar we hebben een ervaren ploeg en we zijn sterk genoeg met zijn allen. We gaan ervoor!" SVZW heeft een selectie met veel kwaliteit, waarbij de nodige ex-profs, maar stelde dit jaar flink teleur en haalde na een zwaar tegenvallende start tussentijds versterkingen op. Zo werden er drie spelers gehaald bij de failliete topklasser WKE en Hielke Penterman kwam over van Achilles ’29, waar hij zijn profcontract had ingeleverd. De Wierdenaren herstelden zich in de tweede en derde periode wel iets, maar niet genoeg om de nacompetitie te ontlopen want de ploeg van trainer Erik Assink eindigde op een 11e plek. Dat lot werd vorige week bezegeld toen SVZW de pech had dat Staphorst op bezoek kwam, een ploeg die in bloedvorm verkeert en nog kans had op de titel in de Hoofdklasse C. Staphorst kwam na een half uurtje wat goedkoop op 0-1 door een van richting veranderd schot. Tien minuten later kwam SVZW echter langszij door een doelpunt van topschutter Deniz Sahbaz, die daarmee zijn 17e(!) goal van dit seizoen maakte. Kort na rust werd het 1-2 toen een houdbaar lijkende vrije trap in het Wierdense doel verdween en na krap een uur gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot door de 1-3 te scoren. In de slotminuut kwamen de Tukkers nog terug tot 2-3 door een doelpunt van Kevin Aman, maar in blessuretijd maakte Staphorst er zelfs nog 2-4 van.

Berkum zette dit seizoen in de 1e Klasse D een geweldige serie neer door zowel de tweede als derde periode te pakken. De ploeg van trainer Willem Brouwer eindigde daardoor op een gedeelde eerste plaats, met een beter doelsaldo dan SDV Barneveld maar dat telt dit seizoen niet mee in de titelstrijd. Er volgde dus een beslissingsduel en daarin lieten de Zwollenaren de kans op directe promotie liggen. Berkum speelde zeker niet slecht maar ging slecht met de kansen om. Toen SDVB vlak na rust een defensieve fout afstrafte en 0-1 scoorde was Berkum, ondanks een massaal offensief dat zo’n beetje de hele tweede helft duurde, niet in staat om dat nog recht te breien. Dat betekent dus dat Berkum in de nacompetitie alsnog een ticket naar de hoofdklasse moet zien te veroveren, terwijl SVZW het vege lijf moet redden. De wedstrijd SVZW-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam, die op Sportpark Het Lage Veld in Wierden om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Meer nacompetitie wedstrijden:

  Be Quick om lijfsbehoud in de 1e Klasse
  SVI om lijfsbehoud in de 2e Klasse
  Edon om promotie naar de 3e Klasse

  komt daar nog een voorbeschouwing van?


  Maak melding

 2. Helemaal eens swollenaertje. Zou het echter mooi vinden als met name SVI en Edon eens wat inzonden. Be Quick doet dit wel trouw. WVF ook, maar die hebben niets

  komt daar nog een voorbeschouwing van?

  .

  Vind het wel gezellig elke keer de uitslag voorspellen. Nu PEC klaar is, rest dit nog. Bovendien gaat het ook wel ergens over he!

  De fictieve glazen bal 😀

  Staat overigens al een tijd fictief in de etalage, zonder fictief uitgereikt te zijn.


  Maak melding

 3. Berkum heeft het eerste nacompetitieduel bij SVZW met 4-1 verloren, waardoor de kans op promotie voor de Zwollenaren nu al verkeken lijkt.

  Jammer! Van hun site.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.