Tweede editie Grote Prijs Hessenpoort

Zwolle – Vorig jaar stonden de Nieuwleusenaar Bert Vonderman, specialist in klassieke zescilindermotoren, en Tonnie van de Bunte, bestuurslid van de Stichting Aanvullende Motorsport (SAM) samen aan de wieg van een voor Zwolle geheel nieuw evenement. Op het bedrijventerrein Hessenpoort organiseerden zij een ‘racedemo’, een demonstratie van wegracemotoren uit de jaren zeventig en tachtig. Ook dit jaar bieden zij op 5 juni het publiek een goed bezet deelnemersveld.

sam_hessenpoort_zwolle.jpg 

De motoren stammen allemaal van vóór 1988, verdeeld over de inhoudsklassen 50cc tot en met 750cc. Jankende tweetakten en daverende viertakten roepen de sfeer op van de gouden jaren van de Nederlandse racesport. Onder de coureurs bevinden zich liefhebbers van nu en helden van weleer. Ze komen van heinde en verre, zelfs uit Duitsland en België. Motorclub Nieuwleusen ondersteund het idee met man en macht.

Vroeger streden de coureurs verwoed om de eerste plaats. De tijden zijn veranderd, want evenementen als deze zijn vandaag de dag alleen nog mogelijk als regelmatigheid het doel is. De mannen en vrouwen (jazeker!) geven nog steeds veel gas, maar de podiumplaatsen gaan naar de rijders met de meest constante rondetijden. Alleen vasthoudendheid, rijvaardigheid en natuurlijk regelmatigheid bezorgen hen de overwinning. Zo blijft het haalbaar om op kleine stratencircuits te rijden met de sport- en racemotoren van toen.
 
Voor de toeschouwers wordt het een boeiende dag. Geniet van de wedstrijden en kijk rond in het rennerskwartier en bij de pitstraat. Een evenement als dit is niet mogelijk zonder dat iedereen er de schouders onder zet. Denk aan de sponsoren die een bijdrage doen, omwonenden en bedrijven die enthousiast reageerden en aan de talloze vrijwilligers. 
 
SAM organiseert al 25 jaar wegraces en racedemo’s. Vooral sinds een jaar of zeven, acht maakt de stichting een wedergeboorte mee, dankzij het aanboren van nieuwe doelgroepen, meer en jongere deelnemers, meer interessante motoren. Lees op www.sammotorsport.nl de verslagen van spannende wedstrijden, bekijk spectaculaire foto’s en video’s, of geef je mening over de evenementen. Publiek, medewerkers en coureurs van SAM vormen een actieve gemeenschap; daarom is SAM ook te vinden op YouTube, Facebook en Twitter.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.