Zwolse naar NK aspergesteken

Zwolle – Zaterdag 28 mei vindt het eerste Nederlands Kampioenschap aspergesteken plaats. Hiermee krijgt deze bijzondere Nederlandse groente eindelijk de eer die het verdient. Deelnemers uit heel Nederland hebben zich aangemeld om onder leiding van TV-kok Julius Jaspers mee te dingen naar de titel ‘Nederlands Kampioen aspergesteken 2016’.

Een gevarieerd gezelschap deelnemers zal de eer van hun provincie verdedigen. Carla Heidemans uit Zwolle zal de eer van de provincie Overijssel hooghouden en het o.a. opnemen tegen haar zus Anneke Heidemans die de eer van de provincie Drenthe zal verdedigen. De organisatie van dit nieuwe Nederlands kampioenschap ligt in handen van dealsite Groupon. Het evenement vindt plaats op de akker van aspergekwekerij Boereblij van de Blaricumse aspergeboerin Mariëlle Bakker.

De deelnemers worden beoordeeld op basis van het aantal kilo’s verkoopbare asperges die zij binnen een kwartier weten te steken. De jury bestaat naast Mariëlle Bakker uit TV-kok Julius Jaspers en Frederik van der Veen, managing director van Groupon Nederland. De winnaar krijgt naast eeuwige roem, een uitgebreid sterrendiner bij een Michelin-restaurant naar keuze aangeboden.
Artikel delen: