Aspiranten Jeugdbrandweer naar halve finale

Zwolle/Binnenmaas – De Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN) organiseert jaarlijks voor de 150 Nederlandse Jeugdkorpsen de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer. De Aspiranten Hogedruk- en Lagedrukploeg van de Zwolse Jeugdbrandweer deed zaterdag 21 mei jl. mee aan de kwalificatiewedstrijden in de Gemeente Binnenmaas.

21-05-2016_hd_ploeg.jpg
Hogedruk-ploeg 

Afgelopen zaterdag 21 mei speelden tien Jeugdkorpsen Aspiranten Hogedruk en dertien Lagedruk voor een plek in de halve finale. Het scenario voor de Hogedruk-ploeg was brand in een keuken van een gebouw naast de kerk waarbij er doorslag was naar de CV-ruimte. De ploeg van de Lagedruk had de melding van een binnenbrand en bij het doorvragen bleek dit om een schuur van een boerderij te gaan. Alle ploegen werden beoordeeld op de totale inzet: veilig werken, blussen van de brand en de communicatie. Aan het eind van de dag bleek dat de beide ploegen uit Zwolle de eerste plek hadden behaald en zich daarmee plaatsen voor de halve finale.

21-05-2016_ld_ploeg.jpg
Lagedruk-ploeg 

Zaterdag 28 mei a.s. worden in Culemborg de Lagedruk wedstrijden gespeeld, hier speelt dan de juniorenploeg voor een plek in de halve finale. De aspirantenploegen spelen op 18 juni in Hoogezand-Sappemeer voor een plek in de finale. In Nederland zijn 150 Jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Zwolle heeft drie Jeugdploegen: Junioren (12 t/m 15 jaar), Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) en Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar).

Artikel delen: