Goud voor Tabonon op NK Grappling

Zwolle – De tweede wedstrijddag van het NK Grappling op zaterdag 21 mei jongstleden was wederom een succes voor Tabonon. Acht leden van de Zwolse sportschool reisden af naar Wijk bij Duurstede om op de mat de sportieve strijd aan te gaan.

samir.jpg

Dit was niet zonder resultaat, er mochten twee medailles mee naar huis genomen worden. Het brons in de -76 kg beginners klasse ging naar Samir Mamedkhanov en Ali Reza Abdullazada wist het goud te veroveren in de -60 kg beginners klasse. Voor beide mannen was dit de eerste keer dat ze meededen aan een grappling toernooi.  Ali Reza Abdullazada had vooraf niet verwacht een podiumplek te kunnen behalen in Wijk bij Duurstede. Zijn deelname was vooral bedoeld om wedstrijd ervaring op te doen en om zich te meten aan andere grapplers.

Aangezien Abdullazada zelf 58 kilo weegt, zijn de trainingsmaatjes bij Tabonon vaak zwaarder. En dan wordt het worstelen een stuk moeilijker. Op het toernooi werd de klasses -60 en de -65 kilo samengevoegd. Maar deze extra kilo’s deerden Abdullazada niet, hij wist alle partijen te winnen en won daarmee het goud. Abdullazada is bij Tabonon terecht gekomen via zijn opleiding. Hij is eerstejaars student Sport en Bewegen op Landstede en was opzoek naar een stageplek. Bij Tabonon is hij trainers assistent en gastheer. “Ik geef onder andere de warming-up aan de jeugdgroep en de damesgroep. Bij de jeugd is dat soms in de vorm van spelletjes. Ik vind het ontzettend leuk om bij Tabonon stage te lopen. Er hangt altijd een goede sfeer en ik voel me er op mijn gemak. Ook heb ik de gelegenheid gekregen om nieuwe mensen te leren kennen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)