Expositie Zwolle in de jaren 70 en 80

Zwolle – Het Stedelijk Museum Zwolle heeft op zondag 22 mei de tentoonstelling Zwolle in de jaren ’70 en ’80 en de expositie met werk van Teun van der Veen geopend. Speciaal voor de tentoonstelling over de jaren ’70 en ’80 wordt het museum voorzien van een heuse zitkuil, een tienerslaapkamer en een eetkamer. Uiteraard allen voorzien van het typische jaren ‘70 behang en de bekende kleurencombinatie bruin-oranje-paars. Ook de museumwinkel en het café krijgen een, in de tijd passende, make-over.

zwolle1.jpg

De tentoonstelling laat de bezoekers de genoemde decennia opnieuw beleven. Met veel historische foto’s en film, muziek, kleding, platenhoezen, Zwolse bands, Herman Brood, muziekapparatuur en de eerste thuiscomputer. Daarnaast is er aandacht voor de opkomst van wijken en zaken die in die tijd werden gebouwd, maar inmiddels weer verdwenen zijn. Tijdens de expositie wordt ook een beroep gedaan op het publiek. Mensen worden uitgenodigd om hun eigen foto’s en filmmateriaal te delen via social media. Ook is er in de tentoonstellingsruimte een wand geplaatst, waarop mensen hun eigen foto uit de jaren ’70 en ‘80 kunnen toevoegen. Tegelijk met de opening van de tentoonstelling over Zwolle in de jaren ’70 en ’80 wordt een expositie van het werk van de Zwolse kunstenaar Teun van der Veen (1902-1992) geopend. Deze schilder, tekenaar en ontwerper werd in de hele regio bekend door zijn getekende reportages van dorpen en steden. Hij groeide uiteindelijk uit tot een veelzijdig en artistieke ambachtsman, schilder, illustrator en kunstleraar.

zwolle2.jpg

zwolle3.jpg

zwolle6.jpg
Via lees verder meer foto’s…

zwolle4.jpg

zwolle5.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Heel herkenbaar dit. Ik was er ook nog bij toen PEC Zwolle kampioen werd. Ik stond op het veld toen die foto hierboven werd genomen.

 2. En by the way de kleuren oranje en bruin zaten destijds bijna overal in. En precies datzelfde soort vliegergordijn hadden we in mijn ouderlijk huis.

 3. Nostalgie tm 1980

  750jaar zwolle
  Ach lieve tijd Zwolle enz.

  Maar ook:
  de oranje zitkuil, de rieten lamp, de bruinoranje gordijnen en lichtgroene verf en….
  Makrame, en De letterbak (van mijn zusje)
  De vliegeniersbril etc.

  Vakantiewerk in de Dubro (Glorix en Robijn)fabriek

Reageer