Een nat Voorzomerfeest in Doepark Nooterhof

Zwolle – De Milieuraad Zwolle organiseerde zondagmiddag m.m.v. Landstede, de werkgroep Tuinen, en vele andere groene partners het Voorzomerfeest in Doepark Nooterhof.

img_0365.jpg 

Er waren volop leuke, gevarieerde en gezellige doe-activiteiten voor jong en oud rond natuur en milieu. Het thema van het feest was ‘dieren’. De Zwolse theatergroep ‘Kippenvel & Muizenis’ vertelde Dwarse Dierenverhalen. Er was een heuse Dolfijn ambulance: kinderen konden meehelpen om als een echte dolfijnen dokter ‘een zieke bruinvis’ weer beter te maken. Je kon van alles te weten komen over walvissen en dolfijnen.

img_0389.jpg 

img_0434.jpg 

Verder was er een vossenjacht een bamboe- expeditie, allerlei workshops, presentaties en creatieve activiteiten over gierzwaluwen, visotters, wandelende takken, vlinders, en nog meer. Je kon je als een prachtige vlinder laten schminken. Ook kon je allerlei dieren knutselen van papier, behangplaksel en ijzerdraad. De tuinen van Doepark Nooterhof konden bezichtigd worden. Huismuziek Zwolle trad op. Er werden door de leden drie concertjes gegeven. De bijenstal was open. Er was veel te doen. Ongeveer zeshonderd mensen hebben de weergoden getrotseerd. Het Voorzomerfeest mei 2016 gaat de analen in als de natste tot nu toe.

Milieuraad Zwolle is actief voor een groene en duurzame leefomgeving.

Meer informatie is te lezen op:www.milieuraadzwolle.nl

Artikel delen: