Presentatie computergame over Zwolle

Studenten van het Deltion College maken een game over Zwolle. Een 3D game met verschillende levels over het middeleeuwse Zwolle. De game heeft de passende titel Blauwe Vingers meegekregen.

5 studenten van de opleiding Gaming zijn sinds februari bezig om deze unieke game te ontwikkelen, in nauwe samenwerking met de Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle en Stichting V-GEN-X. Vrijdagmiddag presenteerden zij de eerste level in de gewelven van ’t Vliegerhuys in Zwolle. De studenten verwachten dat de Zwolse game rond juni 2008 gereed is voor gebruik. Vanaf maandag is op de website van de studenten een introductiefilmpje van de game te zien.

De Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle hoopt dat jongeren dankzij deze game in aanraking komen met de rijke Zwolse stadsgeschiedenis. De Stichting V-GEN-X houdt zich bezig met de promotie van Nieuwe Media in Oost-Nederland en ziet in deze game een unieke kans om de digitale middelen op de kaart te zetten. “Dit project is uniek voor Noord/Oost Nederland. Het is de eerste keer dat studenten van een MBO-opleiding een eigen game ontwikkelen en zo hun portfolio opbouwen,” vertelt Klaas Schuuring, leraar Deltion en betrokken bij de Stichting V-GEN-X.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Game over Zwolle. ik heb gelezen in de stentor dat de game pas (al) in juni 2008 te koop is…maar waar en voor welke prijs ?
    en misschien zou ik er nu al 1 kunnen reserveren, want zo’n unieke game mag niet in mijn collectie ontbreken…
    is het overigens een game voor een console of voor de pc…? bij dit laatste zou het tof zijn als het met gamepad te spelen is… 8)


    Maak melding

Reageer