Debuut inline skaters Blue Wings

Zwolle – Dit jaar doet Inline Skater Hockey Zwolle Blue Wings voor het eerst mee aan de Nederlandse competitie. Met een jeugdteam (U13) en met de senioren in de eerste divisie word er komend jaar gestreden om de landstitel.

inline_skate_zwolle.jpg 

Zondag 22 mei werden de eerste wedstrijden gespeeld door beiden in Utrecht. De jongens en meisjes van de U13 speelden na 1 maand trainen de eerste wedstrijd tegen de Amsterdam Survivors die meer ervaring hadden. Er worden bij de jeugd 2 periodes doorlopende tijd gespeeld van 20 minuten per periode. De eerste periode waren de kids nog vol energie en werd afgesloten met een 2-1 achterstand. In de 5 minuten pauze was het merkbaar dat ze alles hadden gegeven wat ze in zich hadden, ze waren kapot. Met 4 spelers en maar 2 wissels was het ook super zwaar voor ze maar ze lieten niet over zich heen lopen. De tweede periode begon iets minder aangezien de jongens en meisjes vermoeid waren. Binnen 2 minuten kregen ze nog eens 3 goals tegen. Maar ze gaven de moed niet op! De allereerste wedstrijd verloren met 11-1 maar wat hebben ze hun best gedaan. Utrecht was niet aanwezig met hun jeugdteam omdat 90% van hun team een ijshockeytoernooi speelden in België (Blue Wings wint met 5-0 reglementair).

De senioren waren iets succesvoller. Beide spannende wedstrijden tegen Utrecht Disaster en Amsterdam Survivors werden gewonnen met 7-6.
De eerste wedstrijd tegen Utrecht werd in de 3e periode erg spannend. Na de 2e periode stonden wij voor met 6-3 maar de Utrechters brachten de stand terug naar 6-6 en in de laatse 2 minuten trokken de Blue Wings aan het langste eind! Eindstand 7-6 (2-1,4-2,1-3)
De 2e wedstrijd tegen de Amsterdam Survivors was ook een spannende wedstrijd. Na 2 periodes te hebben gespeeld stonden de senioren achter met 3-5 (2-1,1-4)
In de laatste periode werd alles op alles gezet en hebben de eerste lijn lange tijd op het veld gestaan en niet zonder resultaat 4 goals en 1 tegen goal. De laatste minuut probeerde Amsterdam nog van alles maar de eindstand bleef 7-6 voor Zwolle.
Volgende wedstrijden zijn op 19 juni in Amsterdam

Artikel delen:
Reacties 2
  1. jazeker zouden wij graag een ijsbaan in Zwolle willen. Ons eerste doel is een eigen faciliteit om te kunnen inlinen. Er ligt een prachtig plan klaar, mooie stuk grond en hulp van betrokken Zwollenaren kan ons net dat ene zetje geven waardoor we kunnen starten met bouwen. Een dergelijke “rolschaatsbaan” kan mooie testcase zijn uiteindelijk voor een ijsbaan.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.