Landstede Groep in zwarte cijfers

Zwolle – Landstede Groep schrijft structureel zwarte cijfers. Dat wordt duidelijk uit de jaarcijfers 2015 die binnenkort worden gepresenteerd. Daarin staat een positief resultaat van rond de 6 miljoen euro en is een stijgende lijn in de financiële kengetallen zichtbaar.

Onlangs verviel ook al het verscherpte inspectietoezicht. Bestuurlijk is Landstede Groep op orde en een groot deel van de financiën zijn inmiddels ook op orde, waardoor de instelling vanaf april onder het reguliere toezicht valt. ‘De beëindiging van het verscherpte toezicht is een mooie volgende stap. Het is geweldig om te zien dat we samen zulke grote stappen hebben gemaakt, zowel bestuurlijk en financieel als met betrekking tot de kwaliteit van het onderwijs voor de studenten en leerlingen’, aldus bestuursvoorzitter Theo Rietkerk. In april bevestigde de inspectie de goede opbrengsten van alle voorgezet onderwijs scholen van Landstede Groep. Met het mbo scoort Landstede boven het landelijke gemiddelde in de mbo-benchmark. Theo Rietkerk: ‘Van onze studenten horen we dat de kwaliteit de afgelopen jaren is verbeterd. Dat signaal is voor ons misschien nog wel belangrijker dan het inspectieoordeel’

Landstede Groep heeft met de inspectie afgesproken dat het tot eind 2017 de tijd heeft om de financiële kengetallen verder op orde te brengen, waarbij er al enige tijd zwarte cijfers geschreven worden.

In juni verschijnen de landelijke resultaten van de JOB-monitor, het landelijke studententevredenheidsonderzoek in het mbo. De individuele scholen kregen onlangs al hun eigen scores. Landstede scoorde daarbij hoger dan voorgaande jaren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.