Dierenkliniek mogelijk binnen detailhandel?

Zwolle – Het CDA vraagt zich af of de gemeente Zwolle steeds meer vrijheid aan ondernemers wil geven en hoe de gemeente Zwolle omgaat met de vestiging van dierenklinieken binnen de detailhandel.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde vraagt aandacht voor de trend dat tuincentra, bouwmarkten en andere detailhandel een dierenkliniek als nevenactiviteit gaan exploiteren. Dierenartsen moeten aan hoge eisen voldoen om de juiste geneeskundige zorg te verlenen aan dieren. Ook moet hun kliniek in een bestemmingsplan passen. Diergeneesmiddelen moeten op de juiste wijze en dosering worden toegediend om resistentie te voorkomen. Deskundig advies is dus wat het CDA betreft van belang. Het CDA wil van de gemeente weten hoe ze met detailhandel omgaat die onder een andere titel toch diergeneesmiddelen verkopen zonder deskundigheid van de dierenarts. Raadslid Harold van Vilsteren vraagt zich af of dit in Zwolle ook speelt.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heel veel dierengeneesmiddelen zijn gewoon receptplichtig en daar zit, als het goed is, ook een controlesysteem achter. Dierenartsen mogen bijv. niet meer te pas en te onpas antibiotica voorschrijven, zelfs niet meer in gevallen waarvoor het juist belangrijk is om dit wel te doen zoals bij een operatie.
    Vraag mij af hoe dit dan gebeurt in dit soort winkels.
    Veel dierengeneesmiddelen hebben overigens wel een belachelijk hoge prijs waar veel dierenarts ook nog eens lekker aan verdienen.
    Heb eens een humaan middel voorgeschreven gekregen voor mijn hond welke ik met recept ook gewoon bij mijn eigen apotheek kon halen. Zat bijna E 20,– verschil tussen. Dierenarts wilde wel een recept uitschrijven maar dat kostte dan E 15,–. Te belachelijk voor woorden deze asociale geldklopperij terwijl ik aan 2 consulten al goed E 300,– kwijt was. Dit soort praktijken mag wat mij betreft best wel eens aangepakt worden.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.