StartupBoost Zwolle

Zwolle – Dinsdag 24 mei gaat met Startup Fest Europe het grootste startup-event van Europa van start. Prins Constantijn haalde hiervoor de grootste tech-ondernemers ter wereld naar Nederland. Op donderdag 26 mei is Zwolle aan de beurt met Startupboost Zwolle, een officieel onderdeel van Startup Fest Europe.

 startup.jpg

Het evenement in Zwolle richt zich op innovatie in het grotere (familie) bedrijf. Wat kunnen zij leren van startups en hoe kunnen ze gebruik maken van door jonge ondernemers ontwikkelde technologie of methodieken? Focusgebieden zijn logistiek, handel en gezondheidszorg. Bij Startupboost komt Mare Straetmans uit Rotterdam vertellen hoe de miljardenbedrijven in de Rotterdamse haven de handen ineen sloegen en 12 startups vanuit de hele wereld naar havenstad haalden om innovatie aan te jagen. Gerhard van der Bijl legt uit hoe zijn team Wehkamp met moderne methodieken en visie binnen budget en planning aan nieuwe webshops en software voor de klantenservice hielp.

Natuurlijk zijn er ook startups. Het Colombiaanse Glöck vertelt in een klassieke 3-minute startup pitch hoe ze transportondernemingen helpt kosten te besparen door met sensors de banden van auto’s in de gaten te houden. OpenHealthClub vindt dat de controle op patentbehandeling van de zorgverzekeraar terug naar de arts moet en komt uitleggen hoe ze dat aan het doen zijn. 
Startupboost begint op 26 mei om 17.00 uur en wordt georganiseerd bij Krachtstroom co-working aan de Burgemeester Drijbersingel 25 in Zwolle. Dankzij de volgende sponsors is gratis toegankelijk: Move4Mobile, Webstores, Tothem, Inc Zwolle, Krachtstroom, Hulskamp Audiovisueel, Dutch Button Works en Studio Salto. 
Informatie: http://www.startupboostzwolle.com/program/

Artikel delen: