Echtpaar Bonte-Biesterbos 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Bonte-Biesterbos waren maandag 23 mei 60 jaar getrouwd. Wethouder Jan Brink bracht het echtpaar maandag een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg het stel het boek ‘Zwolle jaren later’ van Joop van Putten. 

tuinstraat.jpg 

De heer Alex Bonte, is geboren in Wijhe op 9 april 1930. Mevrouw Jannigje Biesterbos, is geboren in Zwollerkerspel op 20 februari 1936. Lex en Jenny hebben elkaar ontmoet op de IJsbaan van ‘den Alerdinck’. Jenny is de jongste dochter van een boerengezin en Alex de jongste zoon uit een arbeidersgezin. De verkeringstijd is een bijzondere tijd geweest. Lex stond bekend als een dorpsschoffie, de verkering werd dan ook ten strengste verboden door de vader van Jenny. Na een roerige verkeringstijd heeft Lex uiteindelijk Jenny in een nacht ontvoerd uit het zolderraam van Jenny haar ouderlijke woning en ondergebracht bij de zus van Lex. Op een later moment is Jenny door de politie opgepakt van de kermis en vervolgens door haar vader naar Halfweg gebracht waar voor Jenny een baan was geregeld als huishoudster bij een hoofdonderwijzer. Lex zijn bezoekjes aan Jenny in Halfweg zijn (stiekem) doorgegaan. Als hij in de buurt was dan floot hij het nummer ”O mein papa”, zodra Jenny dat hoorde ging ze met een smoes naar buiten.

Uiteindelijk is het paar in 1956 in Wijhe getrouwd, Jenny was 7 maanden zwanger. Een bruiloftsfeest was niet aan de orde. Lex had een Volkswagen-busje gehuurd waarmee het bruidspaar naar het gemeentehuis reed.
Lex en Jenny hebben drie dochters gekregen, zijn opa en oma van vijf kleinkinderen en hebben ook nog drie prachtige achterkleinkinderen.
Jenny haar mooiste jaren zijn de jaren geweest dat haar meiden thuis woonden. Altijd bezig om in het huishouden om de boel netjes te houden. Lex heeft jaren als chauffeur gewerkt bij Schrale Beton, wat daarna naam HBM heeft gekregen.
De huidige periode waar het echtpaar zich nu in bevindt is er een die een mooi huwelijk overschaduwd. Lex heeft bijna 10 jaar geleden een hersenbloeding gehad en woont sinds 1,5 jaar in Zandhove. Zijn zwakke gezondheid en blijvende beperking laten het helaas niet meer toe om thuis te wonen. 
Jenny is iedere middag bij Lex en kan moeilijk tegen het alleen zijn.
Toch ervaren zij beiden de dankbaarheid om 60 jaar bij elkaar te zijn en tekenen zij nog graag enkele jaren bij.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.