Landstede omlijst kaartverkoop Zwolse theaters

Zwolle – ‘Laat je inspireren door het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse theaters en maak er beeld bij’. Zo luidde de opdracht voor Landstede studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek. Een geweldige carte blanche-opdracht en de resultaten zijn daar dan ook naar. 

Het is inmiddels traditie: jaarlijks exposeren Landstede-studenten in Schouwburg Odeon beeldmateriaal, geïnspireerd door de voorstellingen van het nieuwe seizoen. Nieuw dit jaar is dat de studenten niet werden beperkt tot alleen foto’s; ook filmpjes en bijvoorbeeld tussenvormen behoorden tot de mogelijkheden. ‘Het wordt een mixed media expositie’, zegt docent fotografie Stefan Lanjouw. ‘En wat is er mooier dan zo’n cart blanche-opdracht waarbij de opdrachtgever zegt: “Hier is een onderwerp, maak er maar beeld bij.” Daar wordt iedere beeldmaker blij van.’

Zo ook de studenten. Met grote zorgvuldigheid creëerden zij een aantal fotobewerkingen, filmpjes en tussenvormen. De toekomstige beeldmakers mochten een voorstelling uitzoeken en daar beeld bij bedenken. Ze werden bijvoorbeeld geïnspireerd door de voorstelling ‘De nazi en de kapper’ en ook ‘The Sunshine Boys’, sprak tot de verbeelding. ‘Het is een bijzondere opdracht’, zegt Stefan. ‘De filmmakers onder de studenten moesten qua geluid rekening houden met de omgeving van de expositie. Dat kan in zo’n foyer alleen een ondergeschikte rol hebben.’ Landstede bevordert het leren in de praktijk. ‘Deze expositie is daar een ultiem voorbeeld van. Het beeldmateriaal vormt een verzameling van bijzondere, creatieve uitingen van jonge mbo’ers. Heel mooi om te zien.’
Els Vijfhuizen, die onlangs werd aangesteld als eindverantwoordelijk directeur van de school waar de betreffende opleiding onder valt, vindt het een prachtige samenwerking tussen school en omgeving. ‘Het mes snijdt aan twee kanten en bovendien stimuleren wij als school hiermee de culturele betrokkenheid van onze mbo-studenten!’.  
 
De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse theaters start eind mei. De expositie wordt op dinsdag 24 mei (vandaag) om 11.00 geopend in Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25 te Zwolle. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De filmpjes en foto’s zijn beschikbaar voor publicatie, mits de naam van de beeldmaker vermeld wordt.

Artikel delen: