Vrijwilliger bij de Sassenpoort

Zwolle – De Sassenpoort (1406) is hét beeldbepalende monument van Zwolle. De laatmiddeleeuwse stadspoort bevat een schat aan informatie over de geschiedenis van Zwolle. Op woensdag- en zaterdagmiddag is hier dan ook zeer veel belangstelling voor van publiek uit heel Nederland en zelfs het buitenland! Daarom zijn wij op zoek naar rondleiders. Het gaat om vrijwilligerswerk. 

01-06-2015_weerfoto__sassenpoort.jpg

Wie zoeken wij?
Assertieve en representatieve Zwollenaren, die het leuk vinden bezoekers mee te nemen door de Sassenpoort; iemand die leergierig en communicatief vaardig is. Verder moet je minimaal drie keer per 2 maanden beschikbaar zijn op woensdag- en/of zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. We gaan ervanuit, dat je je vlug zelfstandig kan redden  tijdens een openstelling. We hopen op  een nieuw lid van ons kleine, hechte en zeer diverse team van vrijwilligers.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en maatschappelijk betrokken vrijwilligersbaan, met veel inhoudelijke diepgang,de kans je spreekvaardigheid te oefenen en te verbeteren. Verder krijg je – de mogelijkheid mee te denken over en mee te werken aan de promotie en toegankelijkheid van de Sassenpoort. Er is 2x per jaar een teamuitje met de vrijwilligers. Kennis van de historie van Zwolle is natuurlijk mooi meegenomen, maar geen vereiste: wij helpen je de geschiedenis van de Poort en de stad eigen te maken.

Reacties mogen naar: info@sassenpoortzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Het blijft een fascinerend gebouw dat jong én oud aanspreekt, compleet achterhaald in deze tijd, maar o zo belangrijk dat deze Middeleeuwse poort is blijven staan voor het beeld van de stad en waar de stad 600(!) jaar geleden al toe in staat was.

    Het had me best leuk geleken om af toe mee te helpen, maar op de woensdagmiddag ben ik helaas niet beschikbaar.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.