Het CCC derde van Nederland op Athenespelen

Zwolle- De afgelopen week hebben de CCC-leerlingen zich van hun sportiefste kant laten zien. En met succes want de school werd voor het tweede jaar derde op de Athenespelen en behaalde maar liefst de eerste plaats tijdens de regionale voorrondes van de cricket challenge voor tweetalig onderwijs.

cricket2016regional.jpg

Tijdens de cricket challenge voor tweetalig onderwijs (tto) vertegenwoordigden de leerlingen uit klas twee van Orfeo, het internationaal gymnasium van het CCC, de school. De wedstrijd stond in het teken van het samen ervaren van cricket, onder begeleiding van officiële cricket refferees en onder toeziend oog van leden van de Cricket Bond en het Nederlandse cricket team. ‘De begeleiding was zeer onder de indruk van de zekerheid van de Orfeo-leerlingen en de mate van scoren. Op 14 juni nemen onze leerlingen deel aan de finale’, aldus Amanda van Dijk, tto-coördinator van het CCC.

Naast de tto cricket challenge deden er ook CCC-leerlingen mee aan de Athenespelen. Aan dit tweedaagse sporttoernooi namen 32 scholen uit heel Nederland deel. De leerlingen konden punten halen op 8 sportdisciplines. De leerlingen van het CCC waren op hun best en scoorden tijdens de individuele wedstrijden hoog. Na twee dagen sporten behaalde het CCC de top drie-notering. ‘We mogen trots zijn op onze leerlingen! Ze hebben een fantastische prestatie geleverd met elkaar. Het sportief meedoen aan dit evenement was het belangrijkste voor ons, maar dat we dan ook nog derde van Nederland worden, is echt geweldig!’, aldus Pascal Zwaagman, een van de sportdocenten.

Artikel delen: