PEC Zwolle huurt Calvin Verdonk

Zwolle – Calvin Verdonk is door PEC Zwolle aan de selectie voor komend seizoen toegevoegd. De 19-jarige verdediger wordt een jaar gehuurd van Feyenoord. Verdonk kan uit de voeten centraal achterin en als linksback.

De aanvoerder van Jong Feyenoord heeft in Rotterdam nog een contract tot medio 2020 en speelt sinds Oranje Onder15 in alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. Technisch directeur Gerard Nijkamp over de verdediger: ,,Met de komst van Calvin vullen we de vacature op onze linksback-positie in. Calvin heeft een groot speelinzicht en is een energieke verdediger, die ook nog eens de aanval durft te zoeken. Het is een speler met veel talent, die het Eredivisie-podium nodig heeft om zich verder te ontwikkelen."

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Wel een erg hoog 010 gehalte momenteel in Zwolle, als het daar nou zo goed zou gaan kon ik dat wel begrijpen maar daar bakken ze er elk jaar niets van.
  Reacties dat ze dat bekertje dit jaar gehaald hebben laat maar achterwege.
  PEC won de beker- en haalde twee keer de finale met goed voetbal en door te winnen van echte tegenstanders.
  Denk dat even verder kijken dan ‘de havenstad’ slimmer is!!!


  ⚠️ Meld

 2. Hoezo. ..lachwekkend gwoon dit. Had Feyenoord dit jaar geen echte tegenstanders in deze jaargang van het beker tournooi dan? En voor een club als Pec is dit een prima zaak. Denk dat Ron Jans er wel prima versterkingen in ziet anders gaat het echt niet door.


  ⚠️ Meld

 3. Als je al 18-jaar geen kampioen bent en elk seizoen minimaal 20-punten achter staat dan doe je het niet geweldig joppuh… 8)


  ⚠️ Meld

 4. Ik gok dat Juul, om maar even in zijn termen te blijven, eigenlijk een 020-liefhebber is. ‘Helaas’ zitten er mijn inziens wat teveel van deze ‘Godenzonen’ op WZ, maar ieder z’n meug h?.

  Na alle 020-huurlingen, die uiteindelijk ook maar in beperkte mate beslissend zijn gebleken voor het succes van PEC Zwolle, vind ik het prima dat er nu uit een ander vaatje wordt getapt.

  Van harte welkom Calvin in Zwolle!


  ⚠️ Meld

 5. Prima speler met veel voetballend vermogen. Hier kan Jans heel veel mee. Tja zoals @Mike70 ook al zegt, kunnen we met weinig blessures helaas op plek 3 komen.;)


  ⚠️ Meld

 6. door te winnen van echte tegenstanders.

  PEc, Ajax, Willem 2, Roda jc, AZ en Utrecht zijn natuurlijk makkies en daarom stelt de bekerwinst van Feyenoord niet zoveel voor he Jul? I rest my case! 😉


  ⚠️ Meld

 7. Welke speler die van ajax kwam was de laatste jaren nu van echte toegevoegde waarde voor onze plaatselijke trots? De enige die mij te binnen schiet is Boerrigter. De huidige spelers welke van ajax komen hebben mij niet echt weten te overtuigen of zijn zelfs een drama (Mickey).

  Vergelijk dat meer eens met bijvoorbeeld Mokotjo, Fernandez en Hanh.

  ‘Helaas’ zitten er mijn inziens wat teveel van deze ‘Godenzonen’ op WZ, maar ieder z’n meug h?.

  Toch raar, overal kom je die lui tegen maar in de arena zitten ze niet. Of zullen ze daadwerkelijk als stoeltje verkleed zijn?:D


  ⚠️ Meld

 8. Nou @bigge je slaat de spijker op zijn kop. Ik ben dan gelukkig alleen maar een PEC Zwolle supporter, maar die is wel heel erg raak.;)


  ⚠️ Meld

 9. Op het werk heb ik ook genoeg Ajax-supporters zitten (helaas), maar er zijn er maar weinig die ook echt regelmatig naar een wedstrijd gaan, laat staan een seizoenskaart hebben. Gelukkig bespeur ik bij deze fans de laatste tijd ook wat onrust omdat er zoveel op de (geld)bank staat bij Ajax, maar dat de selectie al jaren eigenlijk Ajax-onwaardig is.

  De verkoop van de seizoenskaarten bij PEC Zwolle gaan in ieder geval als een speer, ik heb mijn seizoenskaart voor STA 3 in ieder geval ook besteld en ben heel benieuwd hoe het nieuwe ‘uitzicht’ gaat worden!


  ⚠️ Meld

 10. Gelukkig ben ik ook enkel en alleen PEC supporter. Als ik dan toch een 2e club moest kiezen dan zou het wel de club van mijn geboortestad zijn, oftewel de huidige landskampioen.

  Maar of ik daar nu echt op zit te wachten….  ⚠️ Meld

 11. Het verschil tussen de spelers die we krijgen van Ajax en Feyenoord is de mentaliteit van die spelers. De Ajax huurlingen denken die boeren in Zwolle wel even te laten zien wat echt voetbal is. De huurlingen en Achahbar komen hier ook wel voor zich zelf, maar die hebben meer de mentaliteit om hier hard te werken en daarmee echt beter te worden en waardevol te zijn voor onze mooie club. Nu nog Menig en Van der Hart weg en we zijn weer schoon.


  ⚠️ Meld

 12. @trotse z.: Cruijff tribune is al mooi weg, Stam is mooi weg etc. etc. … wat een zielige praat weer van je en die Spijkerman had je ook een hekel aan, v.d. Hengst ook een ajacied met een slechte mentaliteit>:(


  ⚠️ Meld

 13. @juul: Dat Spijkerman weg is, is een zegen voor de club! Ik kan mij erg vinden in de opmerking van bigge, heb weinig goede spelers van Ajax hier goed of uitmuntend zien presteren.


  ⚠️ Meld

 14. Wat was er mis met Menig en Becker afgelopen seizoen? Wat een onzin, ik ben geen Ajax-fan, integendeel, maar die jongens hebben toch naar behoren gepresteerd? Altijd lachen dat commentaar van mensen nog nooit iets gepresteerd hebben in hun leven.


  ⚠️ Meld

 15. Helemaal mee eens Juul de helaas vele schreeuwers hier gillen zonder gewoon de feiten onder ogen te willen zien.
  En tegen trotse Zwollenaar -voorop in het gillen- ik ben ook geen ajaxfan.


  ⚠️ Meld

 16. @Leonardo: Menig heeft in het eerste gedeelte van het seizoen behoorlijk beroerd gespeeld, acties kwamen nooit uit de verf en de voorzetten kwamen nooit aan. In het laatste kwart van het seizoen is dat gelukkig een stuk beter geworden qua individuele acties en heeft Menig een paar goede goals gemaakt, maar de voorzetten waren vaak nog steeds ondermaats.

  Becker kan in de basis denk ik een hele goede worden, sterk, snel en kan een man passeren, maar is veel geblesseerd geweest en doet zijn verdedigende taken niet altijd even goed, wat Kingsley bijvoorbeeld veel meer heeft (is oorspronkelijk ook een verdediger natuurlijk). Daarnaast vind ik ook de voorzetten van Becker vaak ondermaats, meer slechte dan goede voorzetten van hem gezien dit seizoen.

  @BertusV: Diederik Boer is van Zwolle naar Ajax gegaan, dus de vergelijking gaat meteen al volledig mank. Jaap Stam hetzelfde verhaal, die is zijn profcarri?re ook begonnen bij FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 17. Niklas Moisander, René Notten, Johnny (goudhaantje) Rep, Rini van Roon, Piet Schrijvers, Queensy Menig, Sheraldo Becker, Ouasim Bouy, Pee-tur-van der Hengst lalala, Derk Boerrigter, Jantje Weggelaar konden er natuurlijk niet veel van.
  Sowieso kunnen jongens die van Ajax komen er weinig van. Dit lijstje loopt, als andere opsommingen, vanzelfsprekend het gevaar niet volledig te zijn.
  Ook zal niet iedere bezoeker van het onvolprezen http://www.weblogzwolle.nl genoemde toppers meegemaakt hebben.
  Maar wat een kinderachtige tekstuitwisseling op dit draadje zeg! Die club is veel beter dan die. En die speler is (nogal subjectief) veul beterder omdat ie van X komt. Smaken verschillen ook nog eens mensen. Anders schrijf je toch gewoon dat je tegen Ajax bent? Goed man…; ben zelf mijn hele leven al fan van Ajax en PEC. Vind dat Ajax het mooiste voetbal speelt. Ze tikten ook veruit de meeste prijzen binnen. Afgelopen seizoen was duidelijk een afgang. Met het niet plaatsen voor de Champions League tegen Rapid Wien en het mislopen van het kampioenschap. Maar bij Feijenoord stonden ze (dankzij aardig wat ME) ook nog net niet in de bestuurskamer.
  Heb bij Ajax & PEC ook veel op de tribune gezeten. Koester vooral de jongerenrang-seizoenen bij PEC, de wedstrijden in De Meer en de kampioenschappen. De bekerwinst van PEC was natuurlijk geweldig. Zwolle en Amsterdam zijn ook zeer aansprekende steden met een historische binnenstad en gezellige terrasjes. Mokum bood altijd een bijzonder aansprekend voorafje. Zo gezellig dat we wel eens te laat kwamen voor de eerste wedsrijd van het ‘Amsterdam Tournament’. Maar in De Kuip en Rotterdam hebben we het bij interlands ook vaak gezellig gehad. Iedereen mag gelukkig in dit mooie land, zijn of haar eigen voorkeur hebben. Zo mag je ook een voorkeur voor Go Ahead Eagles koesteren. Gesprekken als “ik ben voor…. en jouw club is nixxx”, voeren ze ook in groep 3 van de basisschool. Wat betreft dit draadje, hopen dat Calvin Verdonk bij PEC slaagt. Waar hij ook vandaan komt en ondanks zijn achternaam.  ⚠️ Meld

 18. @dick

  Gelukkig ben ik enkel en alleen een PEC Zwolle supporter. Meer clubs supporteren levert namelijk veel meer stress op.;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.