Wereldse activiteiten in Doepark de Nooterhof

Zwolle – De tweede editie van het Unicef Wereldfestival is een feit! Op zondagmiddag 12 juni kan jong en oud in Doepark de Nooterhof in Zwolle genieten van een fantastisch en gevarieerd wereldprogramma. Er zijn diverse benefietoptredens, zoals van de populaire hiphopformatie de Fakkelteit, het UP4S kinderkoor uit Uganda en Ierse folk met Fin M’Coul. Ook zijn er creatieve workshops, bijvoorbeeld met de Meisjes van Plezier, en is er een wereldmarkt met onder andere wereldse wijnen. De opbrengst van het festival gaat geheel naar Unicef om kinderen in heel de wereld een betere toekomst te kunnen bieden.

wereldfestival1.jpg

Het festival wordt om 13.00 uur geopend door wethouder Jan Brink. Stadsdichteres van Zwolle, Marieke van Bolderen, draagt dan ook het gedicht voor, dat ze speciaal voor het Unicef Wereldfestival heeft gemaakt. Van 12:00 – 17:00 uur kunnen bezoekers in het park terecht voor workshops en activiteiten. "Het is een festival voor iedereen en door iedereen.," zegt Pierre Schoonhoven, voorzitter van Unicef regio Zwolle. "Doe iets wat je normaal niet zou doen op een zondagmiddag: dans de flamenco, doe mee met een ludieke zangworkshops of schilder als een Hollandse meester. We bieden een letterlijk grenzeloos programma voor jong en oud." Voor kinderen is er zelfs een speciaal ‘kidsplein’ met Jeugdcircus Pavarini, een springkussen, schminken, een workshop tekenen en samen cup cakes versieren.

wereldfestival2.jpg

Toegangskaarten zijn 12 juni verkrijgbaar aan de kassa van het Doepark, hier ontvangt iedereen ook een tijdschema. Bezoekers vanaf 12 jaar betalen €5,- euro en van 4 t/m 12 jaar €2,50. Voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis. De volledige opbrengst van het Wereldfestival gaat naar Unicef.

Meer informatie vind je in het evenement op Facebook of via Zwolle4Unicef op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat of stuur een mail naar Zwolle4Unicef@gmail.com. Het Unicef Wereldfestival 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door: Landstede, Essent, PrintPlan en Gymnasium Celeanum.

Overzicht optredens, workshops, de wereldmarkt, het kidsplein:
Optredens
De Fakkelteit (hiphop)
Fin M’Coul (Ierse Folk)
Rozjinkes (Klezmerband)
UP4S (kinderkoor uit Oeganda)
De Italianen

Workshops en activiteiten*
Xplosief (djembé en percussie)
Capoeira United
Inner Tai Chi
Yoga
Miranda Zumba
Kadri Merimaa (flamenco dansen)
De Japanse Vechtschool (krav maga)
Tango Alegria (Argentijnse tango)
De Meisjes van Plezier (presentatie en ludieke zangworkshop)
Armeens epileren
Henna schilderen
Foto Booth
Mitra (bierproeverij)

*Voor sommige workshops kan een extra bijdrage voor materiaal worden gevraagd.

Kidsplein
Jeugdcircus Pavarini
Schilderen en knutselen
Schminken
Springkussen
Tinkies (cup cakes versieren)
Jaap Vogel (tekenen)

Wereldmarkt
Van Wijngaarden Wijnen
Niels Stroopwafels
Stichting kinderhulp Bergsasz
Nepalese kleding
Gymnasium Celeanum (dichtbundels)

Artikel delen:

Reageer