Zwollenaren in actie tegen TTIP

Zwolle – Op initiatief van Zwollenaar Marcel Kamphuis vindt op aanstaande zaterdag 28 mei een demonstratie tegen TTIP plaats. In het hele land geven mensen gehoor aan de oproep van milieudefensie om te protesteren tegen het omstreden handelsverdrag tussen Europa en de VS. De demonstratie gaat door de binnenstad en begint om 13.00 uur in het Ter Pelkwijkpark.

Marcel Kamphuis: "democratie, milieu en gezondheid worden door dit verdrag ondergeschikt gemaakt aan de economische belangen van grote bedrijvenlobbies. Gelukkig maken steeds meer mensen zich grote zorgen. Ik roep iedereen op zaterdag die zorgen te delen met de rest van de stad." Het Transatlantic Trade and Investment Partnership ligt al langer onder vuur. Vooral vanwege ISDS, een onderdeel van het verdrag dat bedrijven in staat stelt overheden voor enorme bedragen aan te klagen. Bijvoorbeeld als milieuwetgeving wordt verbeterd en bedrijven daardoor minder winst maken.

Kort geleden maakte Greenpeace geheime stukken openbaar waaruit bleek dat de VS zijn poot stijf houdt en Europa flink moet toegeven. Kamphuis: "In vergelijking met de VS heeft Europa relatief goede afspraken over milieu, voedsel en gezondheid. Maar er moet nog veel gebeuren. TTIP zorgt voor enorme stappen achteruit. Hoog tijd dat het verdrag in de chemobak wordt gekieperd."
Meer informatie kan gevonden worden op de Facebook-pagina van de demonstratie ‘Zwolle tegen TTIP’. Marcel organiseert de demonstratie samen met een paar andere Zwollenaren en krijgt hulp van Piratenpartij Zwolle en de lokale afdeling van GroenLinks.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik heb verschillende dingen gelezen, gehoord en gezien over dat TTIP, maar dat is niet al te best mede Webloggers. En met name als het gaat om voedsel dat uit de VS naar Europa zal gaan komen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.