Wennemars evenaart wereldrecord op 1.500 meter

Erben Wennemars heeft vrijdag bij wereldbekerwedstrijden schaatsen in Salt Lake City het wereldrecord van de Amerikaan Shani Davis op de 1500 meter geëvenaard. 

De Zwollenaar klokte 1.42,32, exact gelijk aan de toptijd van Shani Davis. Wennemars won met die toptijd uiteraard de WB-race in Salt Lake City.<SCR’+’IPT language=JavaScript ? type=”text/javascript” ?? ;ord=” + et_ord + ” ?;tile=” + (et_tile++) + ” + dartarguments6 src=”http://ad.nl.doubleclick.net/adj/”>

Emotioneel

“Ik had echt niet gedacht dat ik op 32-jarige leeftijd nog een wereldrecord zou schaatsen”, sprak Wennemars met betraande ogen.

“Dit is echt zó fantastisch. Ik was altijd de man van de zomer-wereldrecords of de puntenvierkamp. Nooit een echt wereldrecord. Fantastisch dat dit me nu gelukt is.”

Winst

Wennemars won met die toptijd uiteraard de WB-race in Salt Lake City. Hij had een ruime voorsprong op de Canadees Denny Morrison (1.42,79) en de Amerikaan Shani Davis (1.42,92).

De ploeggenoot van Wennemars, Sven Kramer, reed ook een uitstekende 1500 meter. De allroundwereldkampioen scherpte zijn persoonlijk record aan tot 1.43,99 en werd daarmee zesde.

Simon Kuipers klokte een tijd van 1.44,52 (9e) en bleef zijn teamgenoot Mark Tuitert (10e) nipt voor.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Volgens mij is er sprake van een mix-up. Fabris is namelijk niet de eerste en mede-recordhouder met deze tijd, maar Shani Davis. In maart van dit jaar gereden in Calgary.

    ============

    Je hebt gelijk.
    Het bericht is nadien door het ANP aangepast. Ook hier.


    Maak melding

Reageer