Enexis-kantoor Zwolle open voor publiek

Zwolle – Op zaterdag 4 juni kan iedereen een kijkje komen nemen bij het duurzaam gerenoveerde kantoor van Enexis in Zwolle. De Dag van de Bouw is voor de inwoners uit Zwolle en omgeving een bijzondere kans om dit complexe bouwproject te bekijken. Normaliter is de toegang verboden, maar op 4 juni is de bouwplaats van 10.00 tot 16.00 uur open. Ook wethouder Filip van As brengt om 12.00 uur een bezoek om het laatste element aan de gevel te onthullen. Dus: kom ook langs, de toegang is gratis.

kantoor_enexis_zwolle.jpg 

Trebbe Oost & Noord B.V. uit Zwolle en Van Wijnen Eibergen B.V. renoveren in bouwcombinatie het nieuwe kantoor voor Enexis aan de Marsweg in Zwolle. Het project omvat een duurzame renovatie van het bestaande pand en een deel nieuwbouw. In het bovenregionale kantoor gaan stafdiensten werken zoals ICT, Communicatie en Inkoop. Er komen 344 werkplekken, waarvan 93 flexplekken zijn. De oplevering vindt nog voor de bouwvak plaats. Dus zaterdag 4 juni is uw kans het nieuwe gebouw te bekijken!

 
BREEAM Excellent
 
Na oplevering behoort het kantoor tot de topklasse van duurzame gebouwen en wil het de BREEAM-score Excellent behalen. Het heeft dan maar circa 30% van de energiebehoefte van gangbare gebouwen. Om dit te bereiken is het bestaande casco behouden en zorgen straks de nieuwe gevel en technische installaties voor een laag energieverbruik door gebruik van zonnepanelen en een warmte/koude opslag. Daarnaast bevorderen planten en struiken in het gebouw een gezond binnenklimaat. 

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens de Dag van de Bouw op 4 juni valt er op de bouwplaats van het vernieuwde Enexis-kantoor in Zwolle een hoop te beleven voor jong en oud. Zo leiden onze medewerkers u graag rond. En wethouder Filip van As komt om 12.00 uur langs om het laatste gevelelement te onthullen. Speciaal voor kinderen zijn er ook vele activiteiten. Zoals een springkussen en zij kunnen hun eigen vogelhuisje timmeren of een bouwtekening inkleuren. Omdat u een bouwterrein betreedt, wijzen wij u op de risico’s die dat met zich meebrengt. U dient stevig schoeisel te dragen en altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun bouwplaatsen open voor het publiek. Het Enexis-kantoor aan de Marsweg in Zwolle is één van de 167 spraakmakende locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn geopend. Vorig jaar kregen meer dan 90.000 bezoekers op zo’n 175 bouwlocaties een gevarieerde indruk van het vakmanschap, de innovaties en de kwaliteit van het werk.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als Zwols architectenbureau zijn wij trots op ons ontwerp voor het Breeam Excelent gecertificeerde kantoorgebouw voor Enexis. In ons ontwerp hebben we veel aandacht geschonken aan het te renoveren deel en ervoor gezorgd dat het gerenoveerde deel, zowel binnen als buiten, één geheel vormt met het nieuwbouw deel.
    Om de opdrachtgever een goed beeld te geven van het ontwerp heeft Sacon een aantal artis impressies gemaakt, waaronder de impressie die u heeft opgenomen in uw weblog bericht


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.