Kinderen gooien eieren op ramen en auto’s

Zwolle – Al enkele maanden ontvangt de politie in Zwolle regelmatig meldingen van groepjes kinderen die eieren tegen de ramen van verschillende woningen in Stadshagen en Westenholte gooien. De politie vindt dit vervelend op het moment dat je hier slachtoffer van bent en al helemaal als dit herhaaldelijk gebeurd.

Op vrijdag 20 mei 2016, omstreeks 21.35 uur, kreeg de politie echter de melding dat een automobilist op de Mastenbroekerallee een ei tegen zijn voorruit gegooid kreeg (daders ongeveer 10 jongens van rond de 12 jaar oud). "U kunt zich voorstellen dat als u ongeveer 50 km/h op een brug rijdt (waar u niet kunt stoppen of aan de kant kunt) er echt levensgevaarlijke situaties ontstaan als u ineens geen zicht meer heeft en dit ook niet direct terug krijgt (dit nog naast het schrikeffect op de bestuurder)".  De politie hoopt met dit bericht de daders en eventuele getuigen bewust te maken van hetgeen zij waarschijnlijk onder het mom van ‘grapje’ uithalen of laten gebeuren. Hopelijk hoeft het daardoor niet ‘eerst mis te gaan’… Dit keer is de bestuurder van de auto er gelukkig alleen met de schrik van afgekomen.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Nou dat hadden mijn kinderen destijds niet hoeven te doen. Ik had ze het namelijk zo goed bijgebracht dat dit nooit meer zou gebeuren. En terugkerend op de kern; Dit gebeurd veelal bij gezinnen waarbij de ouders van die kinderen alleen maar met zichzelf bezig zijn en waar er totaal geen aandacht is naar die kinderen toe. Je zou het ook kunnen noemen; Kinderen (ouders die zelf niet volwassen zijn) die kinderen hebben.

 2. Ik vind dat u uw conclusies wel snel klaar hebt Steven. Iedereen haalt als ie jong is toch wel rottigheid uit. Vaak ook zonder het besef, dat de politie hier probeert aan te halen.
  Hopelijk laten de jonkies het hier bij.

 3. Idd Steven heeft zijn woordje wel klaar, ik ben het eens met de anderen en ik hoop dat hij geen Nederlandse les geeft aan kinderen, want het is “gebeurt”. 😛

 4. @spuit 11

  Of ben jij het type ouder dat lekker bezig met zich/haarzelf i.p.v. om over jouw kinderen te bekommeren? Of was één van die sleutelkinderen van jouzelf toevallig?

 5. @steven,

  Ik ben zeker niet het type ouder wat alleen bezig is met mijzelf, verder voldoet mijn kind zeker niet aan de omschrijving ik heb nl een dochter van 5…

  Voor de rest kan ik wel uit eigen ervaring vertellen dat mijn ouders zeker niet alles weten wat ik vroeger uit heb gehaald, (wat ik wel prettig vind) en het van naiviteit vind getuigen als jij wel alles denkt te weten wat jou kroost uit spookt.

 6. @Jacques

  Gelukkig wel. Als ik zie in mijn buurt hoe ouders met hun kinderen omgaan, dan is dit gewoon te triest voor woorden. Ouders die zich totaal niet bekommeren om hun kinderen, omdat ze zelf te kinderlijk zijn om hun kinderen op te voeden. Ik weet niet hoe vaak de politie is wezen praten met die ouders, maar het levert totaal niets op. Het gaat allemaal vrolijk door. Het ligt namelijk niet aan die kinderen maar aan die ouders zelf. En als je één van die ouders bent, dan werk eerst eens aan jezelf. En zo te zien hier aan de reacties blijken er ouders te zijn die inderdaad eerst eens aan zichzelf moeten gaan werken.

 7. Oei wat zal Henk een saaie jeugd hebben gehad net als zijn kinderen. Een kind moet leren vrij te zijn en buiten te spelen i.p.v. de hele dag door papa op de vingers te worden gekeken of ze wel het droombeeld van het perfecte kind voldoet. Een ei op een auto gooien is natuurlijk nooit goed. Kinderen onder elkaar hitsen elkaar nogal eens op en halen kattekwaad uit. Soms loopt dit uit de hand en krijg je dit.

 8. Nu zijn het nog eieren, zonder corrigerende tik van pa, ma of de politie worden het vanzelf stenen. Niet zo baggetaliseren mensen, dit is gewoon domme ongein die ik vroeger niet in mijn hoofd haalde.

 9. @Henk79

  En met name waar de dingen juist uit de hand lopen. Over dat eieren gooien is op zich onschuldig. Maar het punt is wel dat kinderen van bepaalde soort ouders gewoon vrolijk doorgaan, ook nadat de politie met hun ouders hebben gesproken. Die kinderen bij mij in de buurt gingen daarna namelijk zelfs eieren gooien door geopende ramen. En dit zal niet alleen bij eieren gooien blijven. Tja ik denk wanneer mensen hier zelf het slachtoffer van worden, dat ze behoorlijk de pest gaan krijgen aan ouders van die kinderen en toch heel anders gaan denken.

 10. @D erk/jdewinter

  Heel leuk dat jij mij zo goed volgt. Heb ik toch behoorlijk indruk op jou gemaakt. By the way om even terug te komen op het onderwerp; Dit is een heel ander topic met een heel andere inhoud en vraagt om een heel andere reactie en benadering.

 11. Iedereen heeft in zijn jeugd wel eens rottigheid uitgehaald, maar dit zegt wel iets over de ouders:
  [/Op vrijdag 20 mei 2016, omstreeks 21.35 uur, kreeg de politie echter de melding dat een automobilist op de Mastenbroekerallee een ei tegen zijn voorruit gegooid kreeg (daders ongeveer 10 jongens van rond de 12 jaar oud). quote]
  Wie laat kinderen van die leeftijd op tijdstip nog buiten rondlopen. De meeste leeftijdsgenoten zijn dan de tanden aan het poetsen en zitten met gewassen haartjes op de bank.

 12. Helemaal eens Mike, om 21.30 uur horen dat soort gastjes thuis te zijn, gelukkig geldt dat voor de meesten. Helaas verpest een klein groepje het altijd voor de rest.

 13. @Mike70, @Leonardo

  Klopt. Zo is het maar net. En over dat kleine groepje; Dat zijn precies die ouders van die kinderen waarover ik het heb.

 14. Ik hoorde onlangs op radio 1 van een opvoeddeskudige dat veel ouders zich niet meer als ouders gedragen maar als broertje of zusje. Veel ouders zijn bang om hun kinderen aan te pakken.

  Echt heb jij dat gedaan? Niet meer doen h?? Ik kreeg vroeger een pak rammel van mijn moeder en keek voortaan wel uit.

 15. Een ei tegen je ruit is smerig, maar zo weer schoongemaakt. Een ei tegen een autoruit bij 50 kilometer per uur is niet alleen gevaarlijk vanwege het zicht. Bij die snelheid word het een projectiel welke met een beetje pech wel wat schade aan richt. Denk maar niet dat de ouders dan thuis geven of even met de kroost excuses komt maken.

  Dat daar gelaten, je moet als ouder wel de ogen in je broekzak hebben zitten als je niet doorhebt dat je kind er met rauwe eieren vandoor gaat en er niet mee thuis komt.

 16. @Poppeye
  Exact, ik herken het direct wat je aanhaalt.
  Of wat dacht je van deze in de supermarkt: “Nee, je krijt geen snoep, dat heb je gisteren al gehad, nee hou op anders wordt ik boos. Dit is echt de laatste keer, ik zeg het niet nog een keer. Nou, vooruit. Pak maar, maar dan krijg je morgen echt niets meer hoor. Is dat duidelijk?”
  Maar de kleine weet al dat de volgende keer hetzelfde verhaal herhaalt gaat worden en dat die zak snoep alvast weer in de pocket is.

 17. Nee Steven ik heb geen belangstelling in jou. Echt je boeit me niet, je praat tegenstrijdig maarja. Welkom op het weblog. Ohja vergelijk me aub nooit met jdewinter brrrr;)

 18. @D erk

  Tip voor jou; Ga dan in het vervolg begrijpend lezen, want dan had je het woord “tegenstrijdigheid” namelijk nooit gebruikt. Hierdoor krijg je ook een beter beeld van hoe bepaalde dingen in elkaar steken.

 19. De politie vindt dit vervelend op het moment dat je hier slachtoffer van bent en al helemaal als dit herhaaldelijk gebeurd.

  Zag iemand vallen over de d/t fout van Steven, maar de politie kan er zelf ook wat van!

  On topic: Ik neem aan dat de gastjes die dit doen de berichtgeving ook meekrijgen en zich realiseren dat de gevolgen wel wat heftiger kunnen zijn dan ze dachten.

 20. @Plantje

  Klopt. Je hebt helemaal gelijk Er zijn van die figuren en in dit geval is het @Jacques die niet inhoudelijk kan communiceren, maar meer bezig is, om mensen op één spellingfoutje te betrappen. Zodra je de aandacht van hem hebt gekregen, dan is hij helemaal op je gefixeerd. Maar oké het is zijn sport en lust om toch op een bepaalde manier actief bezig te kunnen zijn in het leven. Het is hem daarom dan ook wel weer gegund. Terug naar het topic; Dat is precies wat ik ook dacht. Met name wanneer eieren tegen je autoraam worden gegooid. Je gezichtsveld wordt in één keer geblokkeerd en je kunt daardoor in paniek raken en vervolgens zelfs verongelukken.

Reageer