Windesheim Concert 2007

Volledig uitverkocht! In een bomvolle kapel van het voormalig klooster Windesheim vond vrijdagavond het traditionele Windesheim Concert plaats. De Rotaryclub Zwolle-IJsselland bood een schitterend concert van The Family Pondman aan.

In een prachtige en passende ambiance van de voormalige brouwerij van het klooster van de Broeders van het Gemenen Leven, bracht The Family Pondman, bestaande uit de vijf kinderen, Alain, Walther, Lonne, Liza, Lili en hun muzikale vader Franciscus Pondman een meesterlijk programma ten tonele. Alle werken werden gretig geconsumeerd door de vele concertgangers. Pareltjes uit onze eigen stad, om trots op te zijn. Zwols talent van de eerste orde.

Zowel instrumentaal als vocaal kwamen de vijf uitmuntend voor de dag. De kinderen zijn al op jonge leeftijd begonnen met muziek en spelen op dit moment op zeer hoog niveau het klassieke genre.

De opbrengst van dit concert gaat naar de straatkinderen van Bandung. Meer dan 11 jaar houdt het echtpaar Zain, een school voor de straatkinderen van het Javaanse Bandung in stand. Zowel de Rotary Bandung-Pakuan, als de Rotaryclub Zwolle-IJsselland zamelen geld in voor leermiddelen, docent-salarissen en voedsel voor de kinderen van deze school. De Rotary International in Amerika verdubbelt de bijeengebrachte gelden.

In de afgelopen jaren werd voor dit project gemiddeld rond de 20.000 dollar overgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Fantastisch concert. Enorm veel potentie.
  Waarin Lili Pondman nog eens extra liet zien over wat voor mogelijkheden ze beschikt door een uitmuntende vertolking van Oscar uit Un ballo in Maschera van Verdi.
  Enkele stukken deskundig begeleid door Adriaan Stoet.
  Een staande ovatie was hier dan ook geheel op zijn plaats.



  Maak melding

 2. Bravo !
  Het is overduidelijk dat deze kinderen een groot muzikaal talent hebben .
  Maar welke leraar laat ze op deze leeftijd dit soort repertoire zingen ? Het doet geforceerd aan en staat in schril contrast met de instumentale kwaliteit gedurende de rest van de avond .Regie aanwijzingen ten spijt ,werpt het een smet op wat de kinderen werkelijk kunnen.


  Maak melding

 3. Als toehoorder was ik getuige van alle(!) muzikale inspanningen. Ik was diep onder de indruk van dit buitengewoon concert en heb het vocale gedeelte absoluut niet ervaren als geforceerd aandoend! Integendeel: welke leraar krijgt dit voor elkaar!!! Dat het een smet zou werpen op het prestatievermogen vind ik een tamelijk kwetsende uitspraak. Jammer en onnodig.
  The family Pondman: ga zeker zo door! 🙂


  Maak melding

Reageer