Scholencompetitie zaalvoetbal succesvol

Zwolle – Een project opgezet vanuit de sportimpuls ‘zaalvoetbal in Zwolle’ van de WRZV zaalvoetbalvereniging i.s.m. SportService Zwolle en de KNVB is succesvol gebleken. Diverse scholen uit het voortgezet onderwijs hebben gestreden om in de WRZV-hallen de schoolkampioen van 2016 te worden. Deze titel ging uiteindelijk naar het Thomas a Kempis college.

20160525_172518.jpg 

Scholencompetitie
De scholencompetitie is ontstaan uit een koppeling tussen het onderwijs, de sportvereniging, de sportbond (KNVB) en SportService Zwolle. Binnen deze competitie speelden de deelnemende scholen: Talentstad, Carolus Clusius college, Thomas a Kempis college en de Groene Welle, in totaal zeven speelrondes. Zes speelrondes voor leerlingen (onderbouw 1e en 2e jaars) en de laatste zevende speelronde voor leerkrachten. De scholen speelden in elke speelronde in toernooivorm tegen elkaar. In de competitie ontstond daardoor iedere keer weer een nieuwe tussenstand. De spanning bleef tot het eind waarbij het Thomas a Kempis college de uiteindelijke kampioenstitel wist te bemachtigen.

20160525_172658.jpg

Enthousiasme
Zowel leerlingen als leraren waren erg enthousiast. Onder de leerlingen moest zelfs geloot worden omdat niet iedereen kon deelnemen. Veel leerkrachten wisten zich als begeleider van de teams te mengen in de strijd. Maar ook mochten zij zelf strijden op de zevende en laatste speeldag. Er speelden naast docenten lichamelijke opvoeding ook leraren van andere vakken en zelfs een directeur mee!

De eindstand na zeven speelrondes is als volgt:
1. Thomas a Kempis 23 punten
2. Talentstad 20 punten
3. Het CCC 16 punten
4. Groene Welle 13 punten

Toekomst
Na dit grote succes komt er ook volgend schooljaar weer een VO-scholencompetitie zaalvoetbal. De wens is er om nog meer deelnemende scholen te enthousiasmeren om hun leerlingen, na schooltijd, extra sport aan te bieden. Een enthousiaste voorzitter, Freddy Eikelboom, van de WRZV zaalvoetbalvereniging: “Wat een succes, al die 12 t/m 14 jarigen die kennis maakten met de WRZV hallen en zaalvoetbal. Ook de vrijwilligers van de vereniging hebben genoten en zullen zich graag weer inzetten volgend schooljaar. “Ook Koen Tip van SportService Zwolle is zeer te spreken over deze competitie: “Het is geweldig dat we een samenwerking met het onderwijs tot stand hebben kunnen brengen, middels zaalvoetbal. Naast het inzetten van zaalvoetbal als doel om leerlingen hiermee bekend te laten raken, is het ook een mooi middel om samenwerkingen met en tussen voortgezet onderwijs scholen en de vereniging op gang te brengen en te continueren. Tevreden maken wij ons op voor een nieuw schooljaar.”

Scholen die meer willen weten over de competitie van volgend schooljaar, kunnen een mail sturen naar: k.tip@sportservicezwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Bedankt Freddy (wrzv) en Koen en Dion (Sportservice Zwolle) voor het mogelijk maken van dit toernooi. Goed geregeld. Leuke sfeer. En veel strijd. De leerlingen en docenten van Talentstad hebben genoten tijdens deze competitie.
    Talentstad doet volgend jaar graag weer mee.

    Groet (namens Talentstad),

    Arnie Pot


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.