Horecatoernooi om Jan Boertien Bokaal

Zwolle – Zondag 5 juni wordt op sportpark de Pelikaan aan de Brinkhoekweg weer het traditionele horeca voetbaltoernooi gehouden. Daarvoor hebben twintig Zwolse horecabedrijven teams samengesteld bestaande uit personeelsleden, (vaste)klanten, vrienden en familieleden van de uitbaters.

De organisatoren verwachten dat, net als in voorgaande jaren, ook veel publiek op de wedstrijden zal afkomen. "Het moet een echte familiedag worden" aldus Roy Fernandez en Hans Langenkamp. Binnen de lijnen komen ruim 250 mensen in actie. Daarnaast scheids – en grensrechter en begeleiders van de elftallen. Toeschouwers kunnen voor een hapje en drankje terecht in het clubgebouw van HTC. Een uur na afloop van het toernooi kan de bekende "derde helft" voortgezet worden in de deelnemende bedrijven.

De animo voor deelname aan het toernooi is zo groot dat er nog steeds wordt gewerkt met een wachtlijst, die is noodzakelijk omdat op de velden van gastheer HTC slechts ruimte is voor een toernooi met maximaal 20 deelnemende teams. Dit jaar komen teams van McDonald’s, Café ’t Kroegje, Café SAM en Bruut in actie. Daarnaast Café Pierik, Café Plein, Eetcafé Hawaii, Het Vliegende Paard, de Belgische Keizer, ’t Proeflokaal van Zwolle, Eetcafé de Kleine, Café de Twee Heren, Café Spatjes, Café Stapp’s Inn. café Spatjes, het Swolsch Café, Restaurant de Librije, The Peppermill, Café ’t Beugeltje en café De Hetebrij.
Er wordt vanaf 11.00 uur gespeld in 4 poules van 5 teams, daarna volgen vanaf 14.45 uur de kwartfinales en om 16.15 uur de halve finales. Tenslotte is er om 16.45 uur de finale van dit Zwolsch Horeca Voetbaltoernooi.

Er wordt dit jaar gestreden om de Jan Boertien Bokaal. Deze bekende (horeca)fotograaf overleed vorig jaar oktober na een kort ziekbed. Het horecatoernooi wordt dit jaar op zijn geboortedag georganiseerd. Na afloop zal Jan’s weduwe Danielle de prestigieuze beker uitreiken.

Artikel delen: