Gayclub als eerste café open tot 08.00 uur

Zwolle – De enige gayclub in Zwolle zal straks ook als enige horeca in Zwolle van start gaan met de proef “vrije sluitingstijden” wat zal gaan betekenen dat Club LIQUID aan de Kamperstraat op zaterdagen doorgaat tot 8 uur in de ochtend.

Lang is erover gediscussieerd, tussen verschillende partijen en ook bij de horeca onderling waren de meningen verdeeld, maar zodra het nieuws naar buiten kwam dat de proef doorging heeft eigenaar Niek lá Mon direct aangegeven mee te gaan met deze proef. Lá Mon: “Wij wijken sowieso al een beetje af van de standaard horeca met onze doelgroep en onze programmering, dat echter wel voor iedereen toegankelijk is, dus waarom niet iets proberen zonder het bij voorbaat al af te wijzen?” De enige regel is dat de voordeur om 04.00 dichtmoet, wie dan binnen is mag dan doorfeesten tot 08.00 in de ochtend.

Om te voorkomen dat er een massale toestroom zal zijn om bijvoorbeeld 03.30 vanuit andere horecagelegenheden in Zwolle die door willen gaan tot in de vroege uurtjes waarbij de vaste bezoekers het risico lopen niet meer naar binnen te kunnen i.v.m. de drukte zal er vanaf 03.00 [bij drukte] gewerkt worden met een ander deurbeleid. Club LIQUID laat een app ontwikkelen voor Apple en Androïd apparaten dat men gratis kan downloaden, die standaard om 03.00 een notificatie stuurt naar alle gebruikers met daarin het bericht dat de deur over 1 uur sluit. Klanten die deze app op hun mobile device hebben, zullen ten alle tijden voorrang hebben, noem een soort digitale memberspas. Want ondanks het feit dat iedereen [gay/straight] welkom is, wil Club LIQUID wel het concept “gayclub” bewaken en zorgen voor een goede verdeelsleutel onder haar klanten.

Thom van Campen (gemeenteraadslid VVD): "Door de Zwolse horecatijden vrij te geven, bepaalt niet de overheid, maar ondernemer en consument zelf wanneer hij de deuren sluit. Dat Club LIQUID al aangegeven heeft deze uitdaging aan te durven gaan laat zien dat er behoefte is aan de vrijheid om zelf je sluitingsbeleid te bepalen. Wat de VVD betreft draagt die vrijheid van ondernemer en consument bij aan een levendig, bruisend Zwols uitgaansklimaat"

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Lekker krom eigenlijk, een café of club mag op zondag het zo dol maken als ze willen, maar voor retail is zoiets als een vrije koopzondag in Zwolle een taboe.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.