Dag van de mandoline

Zwolle – Voor het eerst in Nederland vindt er een ‘dag van de mandoline’ plaats en wel op zaterdag 4 juni in het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Speciale gast is de Italiaanse mandolinist Fabio Giudice.

mandoline.jpg 

Tijdens deze dag studeert een mandolineorkest, onder leiding van Alex Timmerman en Sebastiaan de Grebber, tussen 10.00 en 15.00 uur een uitdagend programma in. Gastdocent Fabio Giudice leidt enkele repetities, speelt samen met het mandolineorkest en geeft masterclasses. De Italiaanse mandolinist behaalde al meerdere internationale prijzen en treedt regelmatig op als solist bij verschillende orkesten. Publiek is welkom om een kijkje te komen nemen. Het adres is: Aan de Stadsmuur 88.

Afsluitend concert
Om 16.45 uur wordt de dag afgesloten met een concert in de Doopsgezinde Kerk aan de Wolweverstraat 9. Op het programma staan onder meer Pastoral Fantasy van Hiroyuki Fuzikake en de Danza Fantastique Op. 68 van Raffaele Calace, gespeeld door het orkest. Solisten zijn Fabio Giudice en masterstudent Ferdinand Binnendijk. De toegang is gratis.

Artikel delen: