Salverda in thriller langs KPS Steigerbouw

Zwolle – Bouwbedrijf Salverda werd afgelopen woensdag kampioen in de 2e klasse B nadat er in een heuse voetbalthriller met 9-8 werd gewonnen van KPS Steigerbouw. De Zwolse ‘steigerbouwers’ zetten in deze wedstrijd alles op alles en vochten voor de laatste kans om Salverda van het kampioenschap af te houden. Alle inzet ten spijt. Het mocht niet baten want in het bloedstollende duel wist Salverda nipt de overwinning veilig te stellen nadat scheidsrechter Jan ter Bruggen de wedstrijd beëindigde. Door het kampioenschap van Salverda is KPS de winnaar van de 1e periode en derhalve deelnemer aan de kampioensavond.

FC Hummel deed goede zaken voor de 2e periode door zelf te winnen met 12-6 van YBC. De concurrentie in de naam van Vastgoed uit Dalfsen liet het eerder op de avond afweten. De Belgische Keizer 2 won verrassend met 8-3 van Vastgoed. Ook Bordeaux Groen moest na een sprankelend duel de overwinning laten aan Europanel. De ploeg van Koen van der Veen heeft zich na de 4-3 zege in de top van de hoofdklasse genesteld en staat stevig in het linker rijtje. Ook Krijtje FC wist te profiteren van de misstap van zowel Vastgoed en Bordeaux Groen door zelf met 8-4 te winnen van gedegradeerde Poppe Advocatuur. Het blijft tot de laatste wedstrijd in de 2e periode spannend. In de eerste klasse B verloor de favoriet voor de titel Torsades Trois Points (TTP) verrassend haar inhaalduel op de maandagavond tegen Ghana’82 met 1-3. Door deze nederlaag gaat AVC alleen aan kop en lijkt TTP het kampioenschap te hebben verspeeld.
In de hoofdklasse A liet VT Benz geen ‘spaan’ heel van Motivo. Onder aanvoering van Hicham Ziyech (broer van Hakim Ziyech) won de ploeg uit Kampen met liefst 14-1. Aanvoerder Peter Opdam van de Gebroeders Postma was aardig in zijn nopjes na de 14-6 zege op Dozend. "Het was eindelijk weer een lekker duel van onze kant, waar we Dozend aardig onder druk wisten te zetten. In de tweede helft liep het geweldig. Als we het gehele seizoen met dit team hadden kunnen spelen hadden we zeker meegedaan voor de titel. Hopelijk weten we volgend seizoen met dit team een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen", aldus Peter Opdam.

Ook Bola-Lah! deed weer van zich spreken in het duel tegen Stip Entertainment wat met 9-0 werd gewonnen. "Vanaf het begin gingen we vol op de aanval en binnen drie minuten stonden we op voorsprong. Met de rust was het al 5-0 en daarmee was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Stip probeerde het wel, maar we wisten toch nog vier keer te scoren" vertelt Bola-Lah! doelman Richard Saija. Kletsen en Proeven verloor van het dit seizoen sterk voor de dag komend Diaspora met 3-7.
De enige overgebleven concurrent in de tweede klasse B die koploper Present nog van de titel kan afhouden is Corporate Matchfixing. De nummer twee in de stand wist Blue Sakura met 12-8 van zich af te houden. 2 Connext Zwolle won met 6-3 van SC PEC Zwolle. Citysnack FC hield een punt over aan het duel tegen Bluefinger Wolves. In een leuk duel werd met 6-6 gelijk gespeeld. De Bever Boys waren met 5-0 te sterk tegen Asero Futsal.

Eersteklasser op de maandag Minoyu Restaurant deed goede zaken door Opgezwolle met 10-5 opzij te zetten. Door de zege is Minoyu nog in de race voor een vervangende periode en daarmee kanshebber om deel te nemen aan de kampioensavond op vrijdag 1 juli.
De volgende competitieronde is op maandag 30 mei en woensdag 1 juni. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Voor de WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen staat de volgende competitieronde vrijdag 27 mei op het programma. Om 18.00 uur starten de jeugdwedstrijden. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys en FC Knudde.

Op vrijdagavond 27 mei as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen: