Deltion Zwolle werkt aan gezonde levensstijl

Studenten bewust laten worden van een gezonde levenstijl. Dat is waar Deltion in Zwolle voor staat. Sporten is één van de facetten om de levenstijl en de conditie van de student te bevorderen. Sinds dit schooljaar biedt Deltion Sport ExpertiseCentrum ruim 60 verschillende sporten aan voor alle eerstejaars studenten.

“We willen met SportKeuze de studenten laten ervaren en dat er heel veel verschillende soorten sporten zijn”, vertelt Jan Faber, teamleider Deltion Sport ExpertiseCentrum. “Maar daarnaast werken we ook aan de levensstijl van de student.” SportKeuze is een voorloper op wat er straks in de nieuwbouw van Deltion gaat gebeuren. Jan Faber: “In 2009 gaan alle opleidingen over naar de nieuwbouw, waar heel veel faciliteiten zullen zijn om te kunnen sporten. Uiteindelijk willen we de gehele levensstijl van de student gezonder maken.”

Sportkeuze!

Ruim 3000 studenten volgen het SportKeuze-programma van Deltion SportEC. Daarbij kunnen ze kiezen uit verschillende soorten sporten. Van voetbal, basketbal of tennis tot aan Taekwondo, Afrikaanse dansles of weerbaarheidtraining. De sporten zijn verdeeld in clinics (sportactiviteit). Voorafgaand aan de clinics, waar de studenten zelf een keuze in maken, was er een fit- en een leefstijltest. De tests zijn ontwikkeld in samenwerking met VU Windesheim en de GGD en heet Check MBO. Tijdens de fittest werd bijvoorbeeld de conditie gemeten. De leefstijltest bevat 45 vragen over de levensstijl van de student. Vragen zoals; hoeveel rook je, snoep je veel en hoeveel dagen per week doe je aan sport, kwamen aan de orde. Deze twee testen vormen samen het portfolio van de student en daarmee de basis voor een zelf op te stellen verbeterplan. Dankzij een subsidie van Aliantie School & Sport is het mogelijk om Sportkeuze! in goede banen te kunnen leiden.

Artikel delen:

Reageer