Groene Welle Zwolle wint drinkwaterbattle

Zwolle – Duurzaam schoon drinkwater in Overijssel en een aantrekkelijke en veilige Vecht. Deze onderwerpen stonden centraal tijdens Adviseurs van de Toekomst 2016.

team_groene_welle_zwolle_de_adviseursprijs_2016_uit_handen_van_gedeputeerde_bert_boerman.jpg 

Uit 23 deelnemende schoolklassen gingen de adviseurs van Groene Welle Zwolle met de eerste prijs naar huis. Zij presenteerden een spectaculair en tegelijkertijd professioneel plan om de aantrekkelijkheid van de Vecht bij Dalfsen te verhogen. De Vechtotter van Carolus Clusius (Zwolle) ontving de publieksprijs met een plan voor duurzaam toerisme in het Vechtdal. Het jaarlijkse eindevenement van Adviseurs van de Toekomst wordt georganiseerd door de partners van Ruimte voor de Vecht en Duurzaam drinkwater in Overijssel, in samenwerking met Natuur & Milieu Overijssel en drinkwaterbedrijf Vitens.

virtual_reality_over_wateropgaven_tijdens_adviseurs_2016.jpg

jurylid_wethouder_jannes_janssen_van_hardenberg_stelt_enkele_pittige_vragen_aan_finalist_groene_welle_hardenberg.jpg 

Na de levendige markt, een pittige pitch en de roeiwedstrijden vond een spannende en onderhoudende finale plaats in de Statenzaal van de provincie. Deze ging tussen teams van Groene Welle Hardenberg, Carolus Clusius uit Zwolle, Het Groene Lyceum, Canisius uit Almelo en Groene Welle Zwolle.  Juryvoorzitter gedeputeerde Bert Boerman gaf alle 240 aanwezige scholieren een pluim: “Jullie enthousiasme en betrokkenheid bij schoon water en een veilige rivier geven ons goede hoop voor de toekomst van Overijssel.”
Innovatieve en tegelijkertijd goed uitvoerbare plannen passeerden de revue. Zo presenteerde het team Mission Green (Canisius, Almelo) een overzicht van bedreigingen van het grondwater in Overijssel, plus de oplossingen. Het Groene Lyceum kwam zelfs met een communicatiecampagne voor schoon drinkwater in grondwaterbeschermingsgebieden.
Groene Welle Hardenberg tot slot boekte concrete afspraken met hun plan voor een fleurige beplanting van Hardenberg. Zowel wethouder Jannes Janssen (Hardenberg) als wethouder Maurits von Martels (Dalfsen) vroegen het team op de koffie, om hun ideeën eens nader te bespreken.
Artikel delen: