Burgerinitiatief poepvrij Warmoespark

Zwolle – Een enthousiast aantal omwonenden van het Warmoespark heeft de gemeente enthousiast gekregen voor het initiatief waarbij de doelstelling is de speelomgeving en groenstroken van het Warmoespark vrij te krijgen van hondenpoep.

borden_warmoespark_2016-0107.jpg

Hiervoor zijn palen geleverd door de gemeente, en een aantal borden. Deze laatste zijn door buurtkinderen opgeschilderd onder begeleiding van twee beeldend kunstenaars die ook in een aangrenzende straat wonen van het Warmoespark. Zondagmiddag zijn deze borden door de buurtbewoners gemonteerd op de door de gemeente Zwolle geleverde palen. Nieuwsgierige hondenbezitters kwamen het tafereel bekijken, en begrepen en steunden het initiatief. "Ook ik loop hier met mijn hond, en stoor mij aan de hondenbezitters die niet even de moeite willen nemen op te ruimen wat hun hond achter laat." Aldus een hondenbezitter. Ben Scherluit, wijkbeheerder van onder andere de Diezerpoort is enthousiast over het initiatief dat de buren hebben genomen, en helpt waar hij kan om één en ander voor elkaar te krijgen. "Ik probeer al heel lang connectie met de wijk te krijgen, en heb eindelijk bewoners gevonden om zulke initiatieven mee te kunnen onderzoeken." geeft hij enthousiast aan. Ook andere mogelijkheden om de buurt leefbaarder te maken worden samen met hem onderzocht.

borden_warmoespark_2016-0096.jpg

borden_warmoespark_2016-0087.jpg

borden_warmoespark_2016-0104.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. “Ook ik loop hier met mijn hond, en stoor mij aan de hondenbezitters die niet even de moeite willen nemen op te ruimen wat hun hond achter laat.”

  Geloof me, dat zeggen ze allemaal. Ook degenen die wel de zooi laten liggen. Afgelopen jaren tientallen mensen aangesproken op de drollen die ze lieten liggen bij mij in de straat op het gras. Iedere keer vonden ze het zelf ook erg vies en hadden ze altijd hun zakje bij zich, maar waren ze die net die ene keer vergeten.

 2. Het is een plaag ook in Zwolle-Zuid, laten ze de honden los lopen, poepen overal ook op veldjes waar kinderen spelen. Van de 10 hondenbezitters zijn het er 2 die het opruimen de rest loopt door en zitten op hun telefoontje te loeren terwijl de hond van zich af poept. Het zijn gewoon aso’s, de mensen die er op zouden toe zien dat dit niet zou gebeuren zijn weg bezuinigd.

 3. @ Wilbert en Eddy: Jullie hebben gelijk, maar dit is toch gewoon een positief idee om de wereld een heel klein beetje beter te maken? Zo jammer om er dan meteen een hoop chagrijnigheid overheen te strooien. Ik verwacht echt dat er meer hondenbezitters hun leven een klein beetje zullen beteren door vrolijke kinderschilderingen dan door jullie opmerkingen hierboven.

 4. Hondenbezitters kijken altijd net de andere kant op als hun hond bij iemand voor de deur poept. De hond krijgt een schop en de baas gaat vrij uit…pfff

 5. Ja, Bantega je hebt gelijk ik walste over het mooie idee heen van die poepborden, dat ik een geweldig idee vindt. Ik den d dat het de frustratie is!

 6. Ik heb zelfs altijd 2 zakjes bij me om op te ruimen en ruim het ook daadwerkelijk op. Ik wil er simpelweg niet op aangesproken worden dat ik het niet opruim.

  Echter, (te)veel hondeneigenaren ruimen het niet op. Hierdoor moet o.a. mijn dochter bij het spelen op het gras altijd oppassen voor poep.

 7. @eddy

  Je vind in Zuid niet alleen de hondenpoep, maar deze baasjes gooien ook nog hun lege sigarettenpakjes en shag zakjes nog eens op de veldjes.

 8. @ Wilbert en Eddy: Jullie hebben gelijk, maar dit is toch gewoon een positief idee om de wereld een heel klein beetje beter te maken?

  Klopt helemaal. Een mooi idee en dat wil ik ook niet te niet doen.

  Ik vind het alleen wel een slechte zaak dat niet-hondenbezitters iets moeten organiseren om de omgeving leefbaar te maken. Dat is ook het beleid van de gemeente. De reactie van de gemeente op mijn vraag wat de mogelijkheden waren om hiertegen te strijde te trekken, was dat ik een gratis schilderpakketje kon krijgen om zelf bordjes te maken.
  Mijn buurvrouw heeft naast een plaquette zelfs een rol zakjes erbij gehangen, zodat dat geen excuus meer kon zijn. Geloof het of niet, maar de drollen liggen gewoon naast het bordje met de zakjes.

Reageer