Rugby Zwolle groot genoeg voor landelijk toernooi

Zwolle – Afgelopen zaterdag was in Den Haag, onder een stralende zon, het jaarlijks The Hage Beach Rugby Toernooi. Voor het eerst waren de kleuren van de Rugby Club Zwolle te zien op het strand van Kijkduin.

Rugby zit het afgelopen jaar in de lift. De jeugd in Zwolle is nagenoeg verdubbeld. Hierdoor wordt het voor de club mogelijk om mee te doen aan toernooien die door Rugbybond Nederland georganiseerd worden. In Kijkduin speelde Rugby Club Zwolle met twee teams: een Turventeam van spelers in de leeftijd van 8 – 9 jaar en een Benjaminteam in de leeftijd van 10 – 11 jaar. Beide teams gingen de sportieve strijd aan met andere gerenommeerde teams uit heel Nederland. Veel spelers van Rugby Club Zwolle zijn pas aan hun eerste seizoen bezig, maar door hun kameraadschap, discipline, doorzettingsvermogen en ongekend enthousiasme was er een enorme drive om te winnen. Dat hebben ze dan ook waar gemaakt. De 20 teams per leeftijd werden in 4 poules verdeeld en moesten onderling uitmaken wie er naar de finalewedstrijden gingen. De Benjamins verloren geen enkele wedstrijd in de poule en gingen door naar de finalepoule. Ze werden bekroond met de vierde plaats en gingen naar huis met een welverdiende beker

De Turven werden met een gedeelde eerste plaats ook winnaar van de poule en moesten in een one try game (doelpunt) uitmaken wie naar de finalepoule mocht. Hier gaf ervaring de doorslag en Zwolle verloor deze wedstrijd. De Turven werden uiteindelijk zevende. Een geweldige prestatie van de jeugd van Rugby Club Zwolle. Dat belooft wat voor volgend seizoen! Rugby is bij uitstek geschikt voor jonge kinderen, zowel voor jongens als voor meisjes, want jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in deze sport meer dan voldoende ruimte voor. Tegelijkertijd leren ze belangrijke omgangsvormen als vriendschap, eerlijk spel, respect voor elkaar, voor de tegenstander en de scheidsrechter. Rugby kan door iedereen gespeeld worden, want het komt niet alleen op kracht aan. Ben je snel, beweeglijk, klein en behendig, dan is er een plek voor jou in het team. Maar ben je sterk, compact en niet bang om te tackelen dan heeft het team je ook nodig, want rugby speel je met elkaar. Je maakt gebruik van elkaars talenten wat leidt tot een hecht teamgevoel. Het seizoen loopt nu op zijn einde, maar de jeugd van Rugby Club Zwolle blijft iedere dinsdagavond trainen. De trainingen worden ‘s zomers verplaats naar de Agnietenplas, start om 18.00 uur tot 19.00 uur, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinier de Vries tel. 06 51 802 619. Dus mocht je een keer mee willen spelen of komen kijken om uit te vinden of rugby ook iets voor jou is, dan ben je van harte welkom! Maar je bent gewaarschuwd, eenmaal van rugby geproefd dan ben je verslaafd!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hoor er steeds meer over bij mijn oudste op school. Volgens mij echt een geweldige sport, waarbij sportiviteit en eerlijkheid nog belangrijk zijn!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.