Dames IJsselkr8 snelste in Grou

Zwolle – Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, zette zaterdag 28 mei een goede prestatie neer bij de wedstrijd in Grou. Dames IJsselkr8, in de sloep d’Isela, klokte de snelste tijd.

hjbe160528344.jpg 
Dames IJsselkr8 onderweg vlak voor de eerste inhaalactie. Foto: Herman Engbers

De wedstrijd in Grou was een race van ruim 20 kilometer over de Friese meren en vaarten. "Vanwege de afstand en de warmte werd het een zware race en zijn we echt stuk gegaan", zei Wilma Hoogeveen roeister van Dames IJsselkr8. We startten als laatste damesteam en kwamen als eerste over de finish en zetten met 2 uur en zestien minuten, toch de snelste tijd neer", constateerde Hoogeveen tevreden. In Grou eindigde Dames IJsselkr8 daarmee als zevende in de Dames Hoofdklasse. De eerst volgende wedstrijd van Dames IJsselkr8 zal de Kaagrace zijn, een race van 15km over de Kagerplassen.

18 juni: Zwolse Grachtenrace
Hattem Roeit zal met 2 sloepen met zowel dames- als herenteams, te zien zijn bij de Zwolse Grachtenrace: de ‘thuiswedstrijd’ van Hattem Roeit op 18 juni. In de komende weken trainen de sloepen regelmatig op de stadsgrachten. In totaal verschijnen teams van de vereniging in 2016 ruim 25 keer aan de start van wedstrijden in heel Nederland.

Hattem Roeit
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 50 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck.

Artikel delen:

Reageer