Sportdag bij PEC Zwolle

Zwolle – Playing for Success organiseert samen met de ABN AMRO en PEC United Zwolle een sportdag voor alle kinderen die afgelopen schooljaar hebben deelgenomen aan het leerprogramma van Playing for Success. De try-out in oktober vorig jaar was dermate succesvol, dat Playing for Success hier een jaarlijks evenement van gaat maken.

De uitvoering van de sportdag is in handen van een student van Landstede Sport & Bewegen. Op woensdag 1 juni van 13.00 tot 17:00 uur staan er voor de kinderen verschillende activiteiten op stapel in het IJsseldelta stadion. De activiteiten staan allemaal in het teken van het lesprogramma. Zo gaan de kinderen niet alleen sporten, maar volgen ook een les illustreren en staan er opblaaskussens klaar. Het pannenkoekenschip uit Zwolle gaat samen met de kinderen pannenkoeken bakken en ook wordt er een DJ workshop gegeven.

SportService Zwolle levert een groot deel van de materialen en een drietal studenten coördineren de spellen op het veld. Medewerkers van ABN AMRO helpen bij de uitvoering en begeleiding van de groepen. Met de ABN AMRO Foundation wil de bank invulling geven aan maatschappelijke betrokkenheid van de bank. Onder meer door het inzetten van medewerkers bij maatschappelijke projecten; op vrijwillige basis en zonder commercieel belang. Daarnaast ontvangt Playing for Success een financiële bijdrage.

Playing for Success Zwolle is een unieke vorm van samenwerking tussen het Zwolse basisonderwijs (Vivente en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio), Landstede, SportService Zwolle en PEC Zwolle United. Het verbindt leren met de uitdagende wereld van topvoetbal. Het is bewezen dat dit niet alleen een groot effect heeft op het leren, maar ook op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de kinderen. Playing for Success is leren met een WOW-factor.

Playing for Success is een (naschools) traject voor kinderen van groep 6, 7 en 8 die veel méér kunnen dan ze op school laten zien. Ze komen wekelijks (10 weken lang) naar het IJsseldelta stadion. Met behulp van allerlei opdrachten werken ze vooral aan hun zelfvertrouwen en motivatie. Tegelijkertijd zijn ze – vaak zonder dat ze het in de gaten hebben – bezig met taal, rekenen en ict. Trainers, spelers en speelsters van PEC Zwolle zetten zich met veel plezier in om de leerlingen te motiveren en te inspireren.

Artikel delen: