Keeper Nick Bouwman terug bij Zwolsche Boys

Zwolle – Keeper Nick Bouwman keert komend seizoen terug bij Zwolsche Boys. In 2014 vertrok de 1,98 meter lange keeper om zich te richten op zijn studie in Amsterdam, maar vanaf komend jaar staat hij weer onder de lat bij de club uit Zwolle-Zuid.

Bouwman speelde tussen 2011 en 2014 al drie seizoenen bij de groenwitte Boys en vierde in die periode het kampioenschap in de derde klasse. Na zijn vertrek keepte de 25-jarige Zwollenaar door blessures en zijn studie in de hoofdstad twee jaar niet. Inmiddels is de studieperiode afgelopen en staat een verhuizing naar Zwolle op de planning. ”Ik ben blessurevrij en wil graag weer keepen,” laat Bouwman weten. De keuze voor Zwolsche Boys bleek gemakkelijk. ” De sfeer op de club is doorslaggevend geweest. Toen ik hier in 2011 binnenkwam, kende ik niemand. Bij mijn vertrek had ik een heel team aan vrienden.” Op sportief vlak gaat Bouwman uiteraard voor een basisplaats. Met het team verwacht hij een sterk seizoen neer te kunnen zetten. ”We moeten strijden om de bovenste plaatsen. Promotie is het doel.”

Met de komst van Bouwman beschikt de selectie van Zwolsche Boys volgend seizoen over vier keepers. Naast de huidige sluitposten Nik Kloosterboer en Raymond Scheffer sluit komend seizoen ook Thierry Wtenweerde aan. Hij speelde in een lager seniorenelftal bij de club, maar mede dankzij de flexibiliteit van nieuwe trainer Jan Verheijen ziet hij de mogelijkheid om zijn werk te combineren met het keepen in de selectie. ”Daarnaast hebben we een leuke spelersgroep en zie ik kans om de vierde klasse snel achter ons te laten.”
Artikel delen:
Reactie 1
  1. 2 jaar niet gekeept, en dan gelijk bij de 1e selectie?
    Eerst maar is een paar maanden in het 2e keepen lijkt mij.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.