Dag van de bouw vol activiteiten

Zwolle – Een boeiende masterclass, vogelhuisjes bouwen, in gesprek met een binnenhuisarchitect en een toelichting op hoe het waterschap bouwt met water: het is allemaal mogelijk tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni in Zwolle. 

dvdb1.jpg

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Van Wijnen organiseren leuke en leerzame activiteiten over de verbouw van het kantoor van het waterschap aan de Dr. van Deenweg 186-208 in Zwolle. Naast het nemen van een kijkje op de bouw is er ook gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe Waterschap Drents Overijsselse Delta.

dvdb2.jpg

dvdb3.jpg 

 dvdb4.jpg

 dvdb5.jpg

Vogelhuisjes bouwen en masterclass 
Tussen 10.00 en 16.00 uur worden er door Van Wijnen korte rondleidingen door het pand gegeven. Een reis door het pand, middels een tour door het vijf verdieping tellende bestaande kantoorpand. Onderaannemers die meewerken aan de realisatie van het inbouwpakket zullen hun specialisme tentoonstellen en uitleggen waarom dit een ‘uniek’ project is. Zo krijg je de ins en outs van de verbouwing te horen. “Het gebouw is een kaartenhuis door de bijzondere bouw ervan. De scheve bouw, het sloopwerk van de vide, de architectuur, kiezels en het hardhouten terras en de vijver maken dit project uniek”, aldus Peter Spelt van Van Wijnen.

Voor de kleinste bezoekers is er op de eerste verdieping een bouwhoek ingericht, waar ze een vogelhuisje kunnen maken en kunnen tekenen en kleuren met Bob de Bouwer. Buiten op het terrein staan grondverzet machines en is er een grote bult zand waar de kleinsten zich kunnen vermaken. Ook wordt er tekst en uitleg gegeven door medewerkers van het waterschap hoe zij bouwen met water. Er is een masterclass door Nieman over bouwfysica en kwaliteitsborging. Nieman coördineerde het plan om een nieuwe functie aan de begane grond en eerste verdieping toe te wijzen. Daarvoor werd de vloer van de eerste verdieping over een overspanning van 9m1 verwijderd.

Dag van de Bouw
Op zaterdag 4 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen tijdens de Dag van de Bouw. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur zijn de bouwplaatsen in Nederland open voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. In 2015 trok de Dag van de Bouw met 175 opengestelde bouwlocaties zo’n 90.000 bezoekers.

 

 

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.