Orhan Delibas opent Zwolsche boksschool

Zwolle – Oud-bokskampioen Ohran Delibas (Olympisch zilver Barcelona 1992) en wethouder René de Heer verrichten op zaterdag 25 juni de officiële opening van Stichting De Zwolsche Boksclub aan de Floresstraat 4. De Zwolsche Boksclub is een initiatief van Zwollenaar Melvin des Celles (39).

Melvin staat bekend om zijn aanstekelijke enthousiasme en is meervoudig Nederlands jeugdkampioen all style fighting en bevoegd coach in de disciplines pukulan, kickboksen en boksen. Hij bouwde jarenlange ervaring op in het lesgeven van weerbaarheidstrainingen aan scholieren, jonge delinquenten en mensen uit het bedrijfsleven en werkt jarenlang als begeleider van jongeren met een sociale achterstandspositie. Des Celles: “Uit ervaring heb ik gezien dat het geven van bokstrainingen de ultieme manier is om mensen weerbaarder te maken, vandaar dat ik sinds februari 2015 ben begonnen met de boksschool. Nu wij een eigen pand hebben, is het tijd om de club een officieel karakter te geven en ik ben blij dat Orhan en wethouder De Heer bereid zijn gevonden om die opening te verrichten."

"Eigenlijk zou ook Peter Mullenberg, één van de grootste boksers in Nederland op dit moment, komen, maar helaas is hij verhinderd. Hij zit dan middenin zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.”
 
Delibas geeft tijdens de openingsdag een aantal boksclinics nadat De Heer de school officieel heeft geopend. Tijdens de opening zal onder anderen een aantal vertegenwoordigers van Woon Zorg Combinatie Overijssel (WZCO) aanwezig zijn. De boksschool fungeert namelijk als dagbestedingsplek voor jongeren met gedragsproblematiek. “Ik ben er bijzonder trots op dat ik al mijn expertise op verschillende vlakken in deze school kan stoppen en dank de WZCO dat zij mij deels in de gelegenheid hebben gesteld zulks te doen,” aldus Des Celles.
 
De Zwolsche Boksclub is echter ook toegankelijk voor bedrijven, particulieren en andere instellingen. Des Celles geeft samen met Ronald van Holst al een tijdje gediplomeerde clinics en weerbaarheidstrainingen. Melvin en Ronald kennen elkaar van hun gezamenlijke opleiding tot trainer/coach van de Nederlandse Boksbond (NBB). Van Holst is behalve gediplomeerd bokstrainer reclasseringsambtenaar bij Tactus.
 
“De trainingen die Ronald en ik geven om mensen weerbaarder en fitter te maken in het dagelijks leven, slaan enorm aan,” stel Des Celles, “we hebben al negentig leden zonder dat we veel aan reclame hebben gedaan. Vanwaar dit onverwachte succes? Ik denk omdat boksen steeds positiever in het nieuws komt, door bijvoorbeeld de Nederlandse successen van Mullenberg en Nouchka Fontijn (zilver afgelopen WK).”
 
Ook het uit Amerika naar Europa overgewaaide White Collar Boxing is een oorzaak van het succes, denkt de Zwolse boksschoolhouder. “Mensen uit het bedrijfsleven van New York gingen in de jaren tachtig bij de wereldberoemde boksschool Gleasons Gym tegen elkaar sparren voordat ze naar hun werk gingen. Er worden tegenwoordig zelfs wedstrijden in georganiseerd en meer dan de helft van de leden van de Amerikaanse boksschool bestaat uit White Collar boksers. In Nederland doet een Rotterdamse boksschool aan White Collar Boxing. Wij gaan iets soortgelijks opzetten in deze regio onder de naam Bluefinger Boxing.”

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.