Groot KvK-evenement in PEC Zwolle stadion

Zwolle – Voor ondernemers die willen ‘scoren’ op buitenlandse markten wordt op 14 juni 2016 van 13.30 tot 17.30 uur het landelijke evenement Road2TheWorld georganiseerd, door de Kamer van Koophandel. Bezoekers worden in het IJsseldelta Stadion in Zwolle geïnformeerd over de verschillende exportmarkten en over wet- en regelgeving. Deelname is kosteloos.

Tijdens Road2TheWorld op 14 juni krijgen deelnemers informatie over exporteren en importeren en handvatten, zoals de KvK importeer- en exporteerwijzer, om meteen mee aan de slag te gaan. Ook weet men na afloop meer over de spelregels van het internationale handelsverkeer. En van wat er allemaal komt kijken bij transport, levering en betaling. Het is mogelijk in contact te komen met buitenlandse netwerken, partners en met organisaties als onder andere de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Enterprise Europe Network, het World Trade Center en kredietverzekeraar Atradius. Ervaren ondernemers vertellen tijdens Road2TheWorld over hun successen, over valkuilen, over dichte deuren en bijzondere cultuurverschillen.

Stormachtig de grenzen over
Eén van de sprekers in Zwolle is Philip Hess. Hij kreeg de smaak van verkopen te pakken toen hij in zijn studietijd bij IKEA kantoormeubelen ging verkopen. Hij studeerde af als Industrieel Ontwerper aan de TU te Delft en als Bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Tijdens zijn studietijd droomde hij over een eigen bedrijf. Opeens was er het gouden idee: een paraplu die zelfs bij windkracht 10 in perfecte staat blijft. Als echte entrepreneur ging hij aan de slag en veroverde hij de wereld. De innovatieve stormparaplu’s van senz° zijn een groot succes. Hess ontving de Design Award 2007 Nederland, won de Gold IDEA Award 2008 (USA) en de Goof Design Award 2008 (Japan).
Aanmelden
Export is goed voor 33 procent van ons bruto binnenlands product. Toch verkoopt maar 7% van de Nederlandse bedrijven zijn producten en diensten aan het buitenland. Met name het midden- en kleinbedrijf schrikt terug voor de risico’s. Road2TheWorld  wordt georganiseerd voor ondernemers die overwegen om de stap te wagen – en voor hun collega’s die al wat langer over de grenzen kijken. Meer informatie en aanmelden voor Road2TheWorld: www.kvk.nl/road2theworld. Gelijktijdig vindt Road2TheWorld plaats in Den Bosch en Den Haag.

Artikel delen: