Meiden MA1 VC Zwolle landskampioen!

Zwolle – Het MA1 team van VC Zwolle heeft zaterdag in Emmeloord beslag weten te leggen op het landskampioenschap. Nadat in de reguliere volleybal competitie was afgerekend met grootmachten Sudosa Desto, VC Sneek, Emmen en Impala mocht de kroon op het werk op het Nederlans Gesloten Jeugd Kampioenschap worden gezet. Helaas kon trainer/coach Anouk van Wijk er wegens vakantie niet bij zijn op het NGJK maar haar taken werden waargenomen door Eline Kieftenbeld. De wedstrijden werden gespeeld in de Bosbadhal in Emmeloord.

ma1_vc_zwolle.jpg 

De eerste wedstrijd tegen Vives werd na een stroef begin in twee sets gewonnen. Dynamo Tubbergen had in hun eerste wedstrijd indruk gemaakt tegen de nummer twee van vorig jaar Voltena en daarmee werd de wedstrijd van Zwolle tegen Dynamo Tubbergen meteen cruciaal voor een plek in de finale. Het werd een wedstrijd van hoog niveau vol spanning waarin beide teams tot het uiterste moesten gaan voor de overwinning. Het verloop in beide sets was gelijk tot halverwege toen wist Zwolle een gaatje te slaan en die voorsprong werd daarna niet meer uit handen gegeven. 2-0 overwinning voor de Zwolse meiden.

Door de uitslagen van de andere wedstrijden werd de finale bereikt en was de laatste wedstrijd tegen Voltena in de poule slechts voor de statistieken. Ondanks dat werd er goed gespeeld en werd de wedstrijd met klinkende cijfers gewonnen. Na goed eten en een stuk gewandeld te hebben waren we klaar voor de finale tegen Dynamo Tubbergen. Voor een volle tribune werd er wederom een wedstrijd op hoog niveau neergelegd. 
De eerste set ging uiteindelijk met ruime cijfers naar de meiden van VC  Zwolle. In de 2e set wisten de dames uit Tubbergen zich te herpakken en demarreerden naar  een 20-15 voorsprong. Een derde set hing in de lucht. Een geweldige service serie van Zwolle bracht de stand echter op 22-21 waarbij op 17-20 een knotsgekke rally waarin het punt al meerdere keren gespeeld leek door VC Zwolle werd gewonnen. De laatste 3 punten waren nog spannend maar werden in Zwols voordeel beslist waardoor het kampioenschap een feit was. Over het hele seizoen gezien een topprestatie van de meiden.
Debuterend trainer/coach Eline Kieftenbeld wist met steun van Jonas Mulder op het door Anouk van Wijk gelegde fundament dit resultaat te behalen. 
Het kampioensteam bestaat uit Tessa Schutte, Jessica Mulder, Julia Joosten, Iris van den Berg, Mikayla Bakhoven, Thirsa Naberman, Danielle Scholing, Sanne Verweij, Daantje Vennik, Maureen van der Woude en Mijke Nijenhuis. 
Artikel delen: